6 din 10 oameni dau share la stiri pe Facebook fara să le citeasca, iar majoritatea comenteaza doar dupa titlul

Publicata la 18 Iun 2016 - 10:51am de Max-Media.ro

facebook_newsSocial media este acum mai populară ca sursă de ştiri, pentru tineri, decât televiziunea. În ciuda acestui lucru, un studiu recent a arătat că 6 din 10 oameni publică ştiri pe Facebook şi Twitter fără să le citească. Iar acest tip de conţinut, publicat aproape inconştient, are efecte asupra opiniilor politice şi culturale ale oamenilor.

Cercetarea a fost realizată de o echipă de la Columbia University şi French National Institute, care a analizat milioane de ştiri partajate pe Twitter şi Facebook.
 
Cercetătorii au aflat că pe 59% dintre link-urile publicate nu s-a dat click nici măcar o dată, scrie Go4it.
 
„Oamenii sunt mai dispuşi să partajeze un articol decât să îl citească”, a declarat Arnaud Legout, co-autor al studiului.
 
Un alt studiu recent a arătat că majoritatea oamenilor (70%) comentează la articolele publicate pe Facebook după ce le citesc doar titlul.
 
Citeşte continuarea articolului în Go4it.
Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: