Agentii israelieni sustin ca firma de securitate informatica Kaspersky ar fi spionat guvernul american

securitatea cibernetica a RomanieiO agenție israeliană de securitate susține că a penetrat soft-ul companiei rusești, Kaspersky Lab. Întâmplarea a avut loc în anul 2015, iar elementele descoperite în interiorul Kaspersky Lab au furnizat dovezi solide pentru a interzice companiei rusești să furnizeze servicii guvernului american, potrivit unui raport, notează The Guardian.

În timp ce spionii israelieni au accesat interiorul sistemelor Kaspersky, aceștia au observat că spionii ruși se foloseau de instrumentele companiei pentru a spiona, la rândul lor, spionii americani, raportează New York Times.

Aceste informații, transmise Statelor Unite, au condus la decizia din septembrie de a pune capăt utilizării software-ului companiei în cadrul guvernului federal până în luna decembrie, notează The Guardian.

Aceste sunt câteva răspunsuri revelatoare despre o saga care se desfășoară în jurul Kaspersky Lab, o firmă de securitate a informațiilor, bine cunoscută la nivel internațional. Aceasta a fost fondată în 1997 de către rusul Eugene Kaspersky.

Cu toate acestea, multe întrebări rămân fără răspuns. Guvernul rus exercită un control strict asupra industriilor de înaltă tehnologie din țară și din străinătate care operează pe interiorul granițelor sale.

De pildă, în iunie 2017, Rusia a cerut codul sursă pentru anumite produse software importate, aparent pentru a căuta “backdoors” introduse de către agențiile de informații străine.

În practică, se crede că agenția rusă de securitate scana codul sursă pentru a depista vulnerabilitățile nedivulgate pe care le putea utiliza după aceea în vederea îmbunătățirii propriului hacking

Despre Autor

Ziarul online Max-Media.ro a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *