Alerta meteo! Vin VIJELIILE!

Publicata la 13 Aug 2014 - 10:54am de Max Media

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă, valabilă miercuri şi joi, în toate judeţele ţării fiind anunţate temperaturi care pot ajunge până la 38 de grade Celsius, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

De asemenea, şi indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Începând din seara zilei de joi şi pe parcursul zilei de vineri, în vestul, nordul şi centrul ţării instabilitatea atmosferică se va accentua şi se vor semnala averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină.
Miercuri
Caniculă la câmpie şi podiş, în timp ce câteva ploi sunt progonozate dupa-amiază şi seara la munte, iar noaptea şi în nord-vestul teritoriului. Maximele vor fi între 31 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic în Câmpia de Vest, Câmpia Română, cea mai mare parte a Dobrogei şi local în celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa între 13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.
Joi
Caniculă în zonele de câmpie şi de podiş îndeosebi din sudul, estul şi centrul ţării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 37 de grade, iar local indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic. Începând din a doua parte a zilei în
Banat, Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei, se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi averse ce pot avea şi caracter torenţial şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse de la 12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 25 de grade pe litoral.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Comentează știrea: