Ancheta a Politiei la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Ploiesti

Publicata la 23 Oct 2013 - 11:20am de Max-Media.ro

Politia ancheteaza cazul de delapidare de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Ploiesti (CARP) dupa ce mai multe persoane acuza un angajat de aici ca ar fi contractat credite in numele lor.

 

Fapta a iesit la iveala dupa ce mai multi batrani din Urlati s-au trezit cu poprire pe pensie in contul unor datorii neachitate pe care le-ar fi avut la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Ploiesti. Surse apropiate anchetei au declarat ca prejudiciul depaseste suma de un miliard, iar printre persoanele in numele carora s-au facut aceste credite ar fi si morti.

Stefan Pascu, presedintele CARP Ploiesti, a declarat, pentru max-media.ro, ca a acest caz a fost reclamat la Politia din Urlati in luna octombrie a acestui an, iar ancheta a inceput deja. Principalul suspect este casierul filialei CARP din Urlati, o anume Maria Marcu – o femeie in varsta de 73 de ani.

“A venit la noi o femeie din Urlati si a reclamat ca i se opresc bani din pensie pe motiv ca a facut un imprumut la noi. Pe carnetul ei de membru CAR scrie ca a contractat un imprumut in luna iulie 2013, dar femeia spune ca nu si-a dat seama, ca nu a inteles ce scrie pe carnet. A inteles abia cand i s-au oprit banii din pensie. Am facut demersurile la Casa de Pensii sa se sisteze poprirea. Isi va recupera si banii pe care i-a dat pana acum, dar in momentul in care vor veni de la Pensii. Cred ca zilele acestea.” a declarat Pascu.

Casierul acuzat a fost demis din functie, si-a recunoscut vina si a promis ca va face tot posibilul sa acopere prejudiciul. Acesta este cercetat acum de politie pentru delapidare.

Max-Media.ro a scris prima despre acesta caz: Casierul de la CAR Pensionari din URLATI, acuzat ca a imprumutat bani in numele batranilor. Prejudiciul este enorm!

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: