Ancheta la Bran: Irina NISTOR a inceput coborarea inainte de a-i fi legate toate chingile

Primele date ale anchetei în cazul turistei care a căzut din tiroliană într-un complex din Bran arată că femeia ar fi început coborârea înainte ca angajatul responsabil cu siguranţa turiştilor să îi încheie toate chingile, afirmă reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov., informeaza MEDIAFAX


Potrivit şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Braşov, Sorin Susanu, după primele verificări s-a stabilit că echipamentul şi tiroliana erau în stare bună, însă femeia ar fi început coborârea pe tiroliană înainte ca angajatul responsabil cu siguranţa acesteia să îi lege toate chingile.

„Deocamdată nu este finalizată ancheta. În două-trei zile vom şti care este situaţia. Nu pare să fie de vină echipamentul sau tiroloana. Este posibil ca greşeala să fie a celui care avea obligaţia, din partea societăţii, să asigure corespunzător turistul. Se pare că femeia a plecat mai repede şi nu a apucat să fie ancorată corespunzător”, a declarat Susanu pentru  MEDIAFAX.

El a precizat că reprezentanţii societăţii sunt cooperanţi şi le-au pus la dispoziţie anchetatorilor toate documentele necesare.

Şeful CJPC Braşov a mai spus că în această perioadă se fac controale la toate unităţile de agrement, verificându-se dacă sunt respectate normele de siguranţă.

La complexul turistic din Bran au deschis o anchetă şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov, pentru a se stabili dacă este vorba despre un accident de muncă sau neglijenţă în serviciu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a declarat, marţi, că femeia a coborât cu tiroliana imediat după fiul ei, în vârstă de 5 ani. În timpul coborârii, turistei i s-ar fi desfăcut chingile şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 10-15 metri.

Femeia purta cască de protecţie, iar primele verificări arată că harnaşamentul nu s-ar fi rupt în timpul coborârii, a spus Naghi.

El a precizat că instalaţia de la complexul de agrement din Bran are o lungime de 35 de metri şi este amplasată la o înălţime de 10-15 metri.

Poliţiştii au audiat mai mulţi martori, precum şi pe administratorul complexului turistic şi pe angajaţi, iar dacă se va stabili că femeia a căzut din cauza echipamentului administratorul şi angajaţii ar putea fi cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, mai spunea Naghi.

Despre Autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *