APM Prahova s-a pricopsit cu un auto-laborator de monitorizare a calitatii aerului, datorita Gratielei Gavrilescu

autolaborator mediu APM PrahovaVineri dimineață, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a prezentat la sediul APM Prahova auto-laboratorul de monitorizare a parametrilor din aer, singurul din țară până la această oră. Noul echipament a costat 120.000 de euro și poate analiza inclusiv nivelul de radiații.

Auto-laboratorul este dotat cu o mini-stație meteo, care îi permite să monitorizeze calitatea aerului în funcție de direcția vântului.  De asemenea, poate înregistra nivelul de zgomot.

Noul echipament va măsura, printre alți parametri, nivelul de hidrogen sulfurat, dioxid de sulf, compuși organici volatili, amoniac, oxid de azot etc.

Mașina este dotată cu generator, care permite 24 de ore de analize continue. 

Datele colectate sunt transmise în timp real și ajung atât la Agenția de Protecția Mediului Prahova, cât și la minister. 

 

Despre Autor

Ziarul online Max-Media.ro a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *