Armata americana vrea sa trimita tancuri si vehicule blindate in Romania

Publicata la 26 Noi 2014 - 8:31am de Max-Media.ro

Armata Statelor Unite ale Americii intenţionează să trimită circa 150 de tancuri şi vehicule blindate în mai multe ţări membre NATO, o parte dintre ele urmând să ajungă şi în ţările est-europene, printre care şi România, a anunţat un general american, potrivit AFP.

Măsura face parte din operaţiunea „Atlantic Resolve”, ce are ca obiectiv asigurarea statelor baltice şi a Poloniei în faţa unor posibile ameninţări ale Federaţiei Ruse. În repetate rânduri, statele din estul Europei au anunţat că se tem de manevrele armatei ruse de la graniţa cu Ucraina.

Aproximativ 50 de blindate se află deja în statele membre NATO, iar peste o sută de tancuri Abrams M1 şi vehicule de luptă Bradley urmează să fie „pre-poziţionate” în Germania şi în alte ţări din estul Europei. De asemenea, la sol vor fi trimise şi trupe militare care vor rămâne pe o perioadă de câteva luni.

„Trupele vor participa la diverse exerciţii în comun cu soldaţii ţărilor membre NATO. Echipamentul militar va rămâne pe loc”, a precizat generalul american Ben Hodges, potrivit AFP.

Această măsură este una „mult mai economică”, decât dacă s-ar fi optat pentru trimiterea tancurilor şi a vehiculelor militare înaintea fiecărui exerciţiu, a mai adăugat generalul.

În perioada următoare, acesta va anunţa modul în care vor fi repartizate tancurile sşi vehiculele blindate în ţările membre NATO din Europa de Est.

„Voi avea în vedere mai multe opţiuni, precum distribuirea echipamentelor în loturi reduse, de mărimea unei companii sau

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: