Armata se va ocupa de monumentul din Masivul Bucegi, cunoscut drept Crucea Caraiman

crucea caraiman busteniPotrivit unui document care ar trebui să fie aprobat în şedinţa de joi a Guvernului României, Armata va prelua spre administrare Crucea de pe Caraiman, deoarece autorităţile locale din Buşteni nu dispun de fondurile necesare pentru reparaţiile de care are nevoie monumentul.

Este vorba de aproximativ 6 milioane de lei, bani ce vor fi cheltuiţi din bugetul MApN.

Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale, cere într-un memorandum adresat premierului Cioloş să fie elaborată o hotărâre prin care Armata să preia Crucea de pe Caraiman şi să se ocupe de reparaţii.

Motoc îşi motivează decizia prin faptul că monumentul nu trebuie lasat în paragină, în condiţiile demarării Programului Naţional „România 100”, iniţiat în baza Hotărârii Guvernului nr. 24/2014 privind instituirea Programului Naţional „România 100”, pentru aniversarea, la 1 Decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului naţional, unitar, român.

Vezi Memorandumul prin care Armata va prelua Crucea de pe Caraiman

sursa: ziuaveche.ro

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *