Armata se va ocupa de monumentul din Masivul Bucegi, cunoscut drept Crucea Caraiman

Publicata la 18 Feb 2016 - 3:26pm de Max-Media.ro

crucea caraiman busteniPotrivit unui document care ar trebui să fie aprobat în şedinţa de joi a Guvernului României, Armata va prelua spre administrare Crucea de pe Caraiman, deoarece autorităţile locale din Buşteni nu dispun de fondurile necesare pentru reparaţiile de care are nevoie monumentul.

Este vorba de aproximativ 6 milioane de lei, bani ce vor fi cheltuiţi din bugetul MApN.

Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale, cere într-un memorandum adresat premierului Cioloş să fie elaborată o hotărâre prin care Armata să preia Crucea de pe Caraiman şi să se ocupe de reparaţii.

Motoc îşi motivează decizia prin faptul că monumentul nu trebuie lasat în paragină, în condiţiile demarării Programului Naţional „România 100”, iniţiat în baza Hotărârii Guvernului nr. 24/2014 privind instituirea Programului Naţional „România 100”, pentru aniversarea, la 1 Decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului naţional, unitar, român.

Vezi Memorandumul prin care Armata va prelua Crucea de pe Caraiman

sursa: ziuaveche.ro

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: