Bataie intre interlopi la Breaza. Nepotul unui procuror din Sinaia a fost injunghiat

Un scandal monstru a avut loc în ziua de 16 august, în Breaza, între două clanuri de interlopi. Unul dintre cei implicați în scandal, nepotul unui procuror din Sinaia, a fost înjunghiat și a ajuns la spital, scrie ziarulincomod.ro.

Agresorul a fost reținut inițial pentru 24 de ore, sub acuzația de tentativă de omor, dar plasat în arest la domiciliu de judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Prahova. Protagoniștii acestui scandal au fost Ștefan Robert Nistorescu – agresor și Ștefan Bucur, victimă, ambii cunoscuți în Breaza drept apropiați ai unor interlopi care fac legea în localitate: clanul Ghibănescu și clanul Brecăroiu.

Fapta s-a petrecut în urmă cu două săptămâni, mai exact în data de 16 august. Surse judiciare au declarat că între membrii clanurilor Ghibănescu și Bercăroiu există tenisuni mai vechi, ce s-au acutizat în timpul campaniei electorale din 2012. De atunci, scandalurile între cele două tabere au fost la ordinea zilei și nu de puține ori Poliția a fost nevoită să intervină pentru a calma spiritele, însă fără rezultat.

Totul a luat o întorsătură serioasă atunci când Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IJP Prahova a demarat o anchetă în vizorul căreia s-a aflat Alexandru Ștefan Ghibănescu, soldată cu un dosar penal. Ghibănescu a fost trimis în judecată în mai 2015, sub control judiciar, fiind acuzat de proxenetism, dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Câmpina. Faptul că Ștefan Ghibănescu nu a mai scăpat și de data aceasta de „vigilența” Poliției a produs mare deranj în Breaza, iar oamenii săi ar fi încercat pe toate căile să-și scape șeful de aceste acuzații grave. Surse apropiate anchetei au precizat că în dosar există o plângere semnată de o anume Elena Daciana Nistorescu, iar locotenenții lui Ghibănescu ar fi încercat, pe cale amiabilă, să o determine pe femeie să-și retragă plângerea. Astfel au luat legătura cu Robert Nistorescu, fratele acesteia, căruia i-au sugerat că ar fi bine ca Daciana să renunțe la acuzațiile împotriva lui Ghibănescu. Demersul nu a avut succes, pentru că, se pare că Robert Nistorescu ar fi cerut în schimbul acestui favor o importantă sumă de bani (se vorbește despre zece mii de euro). Pretențiile au fost considerate exagerate, așa că între Ghibănescu și Nistorescu, un apropiat al lui Gheorghe Bercăroiu, liderul celuilalt clan interlop din Breaza, a pornit din nou războiul.

Duminică, 16 august, membrii celor două clanuri s-au întâlnit în centrul localității Breaza. Între ei are loc o altercație care a degenerat de la înjurături și îmbrânceli la pumni și la ameințări cu cuțitul. În timpul scandalului, Ștefan Bucur, unul dintre oamenii lui Ghibănescu, alunecă și cade cu fața la pământ, moment în care este atacat pe la spate de Robert Nistorescu. Acesta din urmă își înjunghie victima în spate, la nivelul rinichiului. Tot scandalul se termină la Poliție, Nistorescu este reținut sub acuzația de tentativă de omor, este prezentat instanței Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorul consideră că individul nu este un pericol public, și îl plasează în arest la domiciliu. Culmea, judecătorul nu a luat în considerare nici faptul că în momentul în care Nistorescu a fost dus în arestul Câmpina, în seara când a fost reținut, a spart cu cătușele geamul unei mașini parcată în curtea arestului. Curtea de Apel Ploiești judecă astăzi contestația formulată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova care cer din nou arestarea lui Robert Nistorescu.

sursa: ZIARUL INCOMOD

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *