Bataie pe locurile de la Facultatea de Inginerie de Petrol si Gaze din cadrul UPG Ploiesti

Publicata la 16 Iul 2013 - 12:45pm de Max-Media.ro

Nu le pasa ca Facultatea de Inginerie de Petrol si Gaze este una dintre cele mai dificile din tara, vor sa se vada petrolisti in Golf cu salarii de mii de euro pe luna. Pana acum 500 de candidati s-au inscris deja la aceasta faculate chiar daca locurile sunt mult mai putine: 75 la FR si 100 la zi.

Mai sunt doua zile de inscrieri, iar in aceasta dimineata angajatii de la UPG abia mai faceau fata numarului foarte mare de persoane care au venit cu dosare de inscriere. Desi solicitarile sunt foarte multe, UPG nu poate suplimenta numarul de locuri.

“Se va intra cu medie foarte mare. Deja sunt 50 de dosare cu medii peste 9. Cred ca cea mai mica medie de admitere la Inginerie de Petrol si Gaze va fi 8. Din pacate nu stiu cine va mai tine ore cu viitori studenti. Noua ne pleaca sefii de lucrari. Ieri si-a dat inca unul demisia, pentru a pleca la o firma din Norvegia unde va avea un salariu triplu, ” a declarat, pentru max-media.ro, Mihai Coloja, rectorul UPG Ploiesti.
Facultatea de Inginerie in Petrol si Gaze este unica in tara, dar si in Europa Centrala si de Est. In Europa, doar in Anglia si Rusia te mai poti specializa in acest domeniu. Asa se explica si de ce foarte multi studenti straini aleg Romania pentru studii. Acestia insa candideaza pe alte locuri decat cetatenii romani.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: