Casierul de la CAR Pensionari din URLATI, acuzat ca a imprumutat bani in numele batranilor. Prejudiciul este enorm!

Publicata la 22 Oct 2013 - 3:47pm de Max-Media.ro

Zeci de pensionari din Urlati sustin ca s-au trezit fara o buna parte din venitul lunar dupa ce o persoana, ramasa deocamdata necunoscuta, a facut mai multe imprumuturi la CAR Pensionari in numele batranilor. Oamenii si-au dat seama ca au fost inselati dupa ce, din iunie 2013, li s-a pus poprire pe pensie pentru ca nu si-au mai platit ratele la CAR desi acestia habar nu aveau ca au facut un imprumut. In aceasta cauza vorbim de cel putin 20 de pensionari pagubiti, printre care chiar si persoane decedate, iar paguba se ridica la cel putin un miliard si jumatate de lei.

Curios este ca, cel putin pentru moment, IPJ Prahova nu confirma ca la Urlati ar fi inceput o ancheta in aceasta cauza, desi pagubitii sustin ca au anuntat Politia. Informatia a fost confirmata totusi de primarul din localitate.

„Într-adevăr, ştiu de acest caz, deoarece a venit la Urlaţi o comisie de la CAR Ploiesti, care a verificat actele. Se pare că fapta s-a petrecut în acest an, iar paguba a fost estimată la 1,4 miliarde lei vechi”, a declarat – în exclusivitate pentru max-media.ro – primarul Marian Măchiţescu.

Pensionarii pagubiti din Urlati sunt convinsi ca principala vinovata de situatia in care se afla ar fi  casierul de la CAR Pensionari Urlati, o filiala a CAR Ploiesti. Femeia, in varsta de 73 de ani, se pare ca nu mai este de gasit. Oamenii din Urlati sustin ca ar fi plecat “la Moldova”, zona de unde ar fi ea de fel.

“Am vorbit cu ea ( casierul n.n.) si mi-a zis ca totul s-a rezolvat. Mi-a dat o hartie, mi-a scris acolo ca nu eu am facut imprumutul. A zis ca plateste ea, ca isi vinde casa si se rezolva, dar nu s-a intamplat nimic. Mie tot imi opreste doua milioane la pensie. Au imprumutat in numele meu peste 40 de milioane de lei, iar acum cu dobanzi, trebuie sa dau vreo 53 de milioane inapoi. Eu nu am luat banii astia. Si ca mine sunt multi. Vreo 20-30. Am vorbit si cu domnul Pascu (Stefan Pascu – presedinte CAR Pensionari Ploiesti n.n.) si el mi-a zis ca s-a rezolvat si degeaba. La Politie am fost, si tot degeaba. Pe mine nu ma intereseaza cine si ce a facut cu banii, eu vreau sa nu-mi mai opreasca din pensie ca nu pot sa traiesc cu patru milioane pe luna. De ce sa-mi opreasca mie doua milioane, daca nu am imprumutat nimic”, a povestit Teodora Calin, una dintre pensioanrele pagubite din Urlati.

Teodora Calin spune ca nu este zi de la Dumnezeu in care sa nu astepte in fata casei femeii pe care o suspecteaza ca ar fi facut imprumutul, dar totul este in zadar.

 

Vom reveni cu amanunte in acest caz.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

1 Comentariu

Comentează știrea: