Ce il leaga pe Omar Hayssam de Prahova

Publicata la 19 Iul 2013 - 9:41am de Max-Media.ro

Omar Hayssam va ajunge din nou în România, după ce a fost făcut pierdut în 2006, în urma unui proces în care a fost acuzat de răpirea celor trei jurnalişti români, faptă considerată că reprezintă un act terorist. Cunoscut om de afaceri, cu legături în lumea politică şi în serviciile secrete, Hayssam a avut ceva afaceri şi prin Prahova.

Presa locală şi centrală au făcut referire în mai multe articole la o notă internă a SRI, datată 2001 (de fapt o fişă informativă), care avertiza încă de atunci despre legăturile lui Omar Hayssam cu teroriştii, dar şi despre relaţiile apropiate cu reprezentanţii Guvernului sau ai serviciilor secrete.

Textul fişei informative se referă la afacerile cu lemn pe care Hayssam şi apropiaţii săi le aveau în comuna prahoveană Valea Doftanei şi despre legăturile dintre grupul arabilor şi rudele fostului şef SRI Câmpina, Adrian Ioan Savu.

Faptele relatate erau deosebit de grave, deoarece ofiţerul coordonator de la SRI Prahova făcea referire clară la un grup de arabi din care făcea parte şi Hayssam, care avea legături cu mai multe organizaţii teroriste cunoscute, precum Hamas, Jihadul Islamic, Fraţii Musulmani. În fapt, acest grup spăla bani şi furniza fonduri pentru activităţi ilegale.

Hayssam făcea în Prahova afaceri cu lemn, având legături cu vărul şefului SRI Câmpina de la acea dată.

Ioan Savu a fost îndepărtat din SRI, iar în 2009 a ocupat funcţia de şef al Poliţiei Comunitare Câmpina. După ce Guvernul Boc a interzis cumularea pensiei cu salariul de la stat, Ioan Savu a plecat, dar s-a reîntors în Poliţia Comunitară în 2010, fiind angajat pe postura de colaborator de către Primăria Câmpina. În momentul de faţă, acesta nu mai figurează ca salariat al acestei instituţii.

 

 

 

 

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: