Ce pot vedea vizitatorii la Muzeul Ceasului din Ploiesti, renovat recent (Galerie foto)

Publicata la 21 Mai 2016 - 10:17pm de Max-Media.ro

Muzeul Ceasului 1Autoritățile județene au redeschis Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, după aproximativ trei ani, timp în care s-au derulat investiții de restaurare, consolidare și reamenajare cu fonduri europene nerambursabile.

Lucrările la proiectul  “Consolidarea și Restaurarea Muzeului Ceasului Nicolae Simache Ploiești” au demarat în 2013 și s-au încheiat în 2015. Valoarea totală a fost de 5.005.298, 73 lei, din care 98%  au reprezentat fonduri nerambursabile, iar 2% – contribuția Consiliului Județean Prahova. 

În muzeu sunt peste 400 de piese, unele  dintre acestea fiind prezentate publicului pentru prima dată.

Totodată, a fost inclusă tehnologia modernă, care va fi una dintre principalele atracții.  Astfel, pentru prima dată, la Muzeul Ceasului vizitatorii sunt întâmpinați de o hologramă  (Ceasul vorbitor), care le oferă informații despre muzeu și istoria clădirii  și este disponibil și un touch-screen ce oferă date suplimentare despre piesele din colecție.

De asemenea, având în vedere că aici, în anul 1903, a fost organizat primul Revelion din Ploiești, la parter a fost  realizat un mic salon tipic începutului de secol XX.

Prin jocuri de imagini – inclusiv fotografii cu Ploieștiul de altădată  – este recreată, în micul salon, atmosfera de sărbătoare.

Deși au fost făcute investiții importante, prețurile biletelor au rămas modice. Acestea costă între 2 și 8 lei.

Muzeul Ceasului 2 Muzeul Ceasului Ploiesti

Muzeul Ceasului 3

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: