Ce puncte de vedere au formulat partidele despre scandalul referitor la piata centrala din Ploiesti

piata flori Halele Centrale PloiestiAșa cum era de așteptat, informația că Inspectoratul de Stat în Construcții cere consolidarea sau demolarea pieței centrale din Ploiești nu a făcut altceva decât să provoace un imens scandal politic. Partidele care au reprezentanți în Consiliul Local se grăbesc să se acuze reciproc.

De altfel, au și apărut comunicatele celor două tabere adverse:

COMUNICAT PNL

„Există rezolvări rapide pentru grava problemă a închiderii Pieței Centrale

PNL Ploiești a luat act de documentul transmis de Inspectoratul de Stat în Construcții, către Primăria Ploiești, privind pericolul de prăbușire al Pieței Centrale, încadrată în gradul I de risc seismic. Din păcate, un astfel de dezastru era previzibil, el fiind rezultatul managementului falimentar al administrației PSD-ALDE, care a condus această societate din 2012 până în prezent.

Este un lucru știut că, din 2012 până în prezent, directorul general al SC Hale și Piețe SA a fost numit de ALDE și sprijinit de PSD, așa că nu are rost să discutăm pe această temă. Chiar dacă în toată această perioadă consilierii locali PNL au avut numeroase intervenții publice în care au semnalat dezastrul de la Hale și Piețe SA, inclusiv prin solicitarea demisiei directorului societății, coaliţia PSD-ALDE a ales să meargă mai departe cu oameni incompetenți, strict din rațiuni partizane.

Le solicităm acum, în al treisprezecelea ceas, colegilor care dețin majoritatea în Consiliul Local Ploiești, să lase la o parte partizanatul politic și să acționeze pentru ploieșteni. Piața Centrală reprezintă unul dintre puținele locuri din oraș de unde îți poți cumpăra produse alimentare românești de calitate la prețuri normale. Închiderea ei ar însemna un dezastru atât pentru producători și comercianți, cât mai ales pentru ploieștenii cu venituri mici.

În special din acest motiv, îi rugăm pe cei de la ALDE și PSD să lase la o parte orgoliile și partizanatul politic și să se alăture eforturilor primarului Adrian Dobre pentru găsirea unei soluții imediate a problemei.

Consilierii PNL au transmis deja primarului câteva soluții concrete, soluții care pot fi armonizate cu punctele de vedere ale colegilor ce formeză majoritatea, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit. Vă așteptăm alături de noi pentru ca împreună să rezolvăm rapid și în folosul ploieștenilor această problemă deosebit de gravă.

Grupul consilierilor locali PNL pentru municipiul Ploieşti

COMUNICAT PSD + ALDE

„Consilierii locali PSD și ALDE prezintă rezolvările rapide pentru grava problemă a închiderii Pieței Centrale

Consilierii ALDE și PSD salută disponibilitatea consilierilor PNL, anunțată public, de rezolvare a situației grave în care se află clădirea Pieței Centrale din Ploiești. Având în vedere că primarul municipiului Ploiești, Dobre Adrian Florin, a fost înștiințat oficial în data de 6 iulie 2016 despre faptul că expertiza privind siguranța în exploatare constată pericolul de prăbușire a clădirii Pieței Centrale, încadrată în gradul I de risc seismic și până în prezent a fost absolut dezinteresat de găsirea unei soluții la această problemă, consilierii PSD și ALDE îi cheamă alături pe consilierii PNL pentru deblocarea urgentă a situației de criză, astfel:

1) Cerem primarului Dobre Adrian Florin convocarea unei ședințe de îndată a Consiliului Local Ploiești pentru adoptarea unui proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Hale și Piețe SA pentru realizarea unei construcții provizorii, pe structură metalică, în parcarea din str. Griviței, în incinta căreia vor putea fi relocați o parte dintre comercianții și producătorii afectați.

2) Cerem preluarea clădirii Pieței Centrale din Ploiești în patrimoniul municipalității și finanțarea din bugetul local, în regim de urgență, a lucrărilor de demolare a construcției existente  precum și a lucrărilor de construire a unei clădiri noi și moderne a pieței agroalimentare. SC HALE ȘI PIETE S.A. deține un proiect tehnic privind construirea Pieței Centrale Agroalimentare, cu autorizație de construire valabilă, proiect care poate fi cesionat către Primărie, cu autorizația de construire și avizele aferente. Reamintim colegilor PNL că acest proiect are indicatorii tehnico-economici aprobați de către Consiliul Local. Suma necesară acestei investiții, circa 20 de milioane de lei, poate fi asigurată în cursul anului 2017 din creditul contractat deja de municipalitate.

3) Cerem primarului Dobre Adrian Florin și consilierilor locali PNL să lase partizanatul politic și să acționeze pentru ploieșteni. Faptul că până în prezent nu au fost în stare să vină cu nicio soluție concretă nu trebuie să îi împiedice să susțină soluțiile bune propuse de alții, în speță de consilierii locali ALDE și PSD.”

Grupurile consilierilor locali PSD și ALDE pentru municipiul Ploiești

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *