Cel mai puternic CUTREMUR DIN 2013. PREVIZIUNILE SUMBRE ale cercetarilor romani s-ar putea confirma

Publicata la 12 Aug 2013 - 2:16pm de Max-Media.ro

Duminică s-a produs în zona Vrancea cel mai puternic cutremur de anul acesta. Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu anunţa în luna ianuarie că anul 2013 va avea o activitate seismică intensă. Pe de altă parte, cercetătorul care a prezis cutremurul din `77 susţine că anul acesta România va fi lovită de un cutremur puternic, ipoteză susţinută şi de directorul ştiinţific al institutului Naţional de Fizică a Pământului, Mircea Radulian, informeaza realitatea.net

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la 16.31, în zona Vrancea, la adâncimea de 88 de kilometri. Este cel mai puternic cutremur de anul acesta din zona Vrancea.
„Se încadreaza in activitatea normala a Vrancei, intensitatea in zona epicentrala a fost de trei grade, iar din ce stim noi s-a simtit pe o arie restransa, pe scarile superioare ale blocurilor. Putem sa ne asteptam la cutremure de aceeasi marime sau mai mică. În Vrancea se produc circa 15 cutremure pe luna de la 1 grad la peste 4 grade”, a declarat directorul general al Institutului pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu.

Mărmureanu: În acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de intensitate mică, sub 7 grade

Anul 2013 va avea o activitate seismică intensă, însă vor fi cutremure de mică intensitate, care nu vor provoca victime sau pagube materiale, declara în luna ianuarie directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu. Potrivit lui Mărmureanu, în acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de mică intensitate, respectiv sub 7grade pe scara Richter.
„Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta şi pentru că avem o aparatură extraordinară care monitorizează cutremure foarte mici. Dar cutremure în care să moară cineva nu vom avea deocamdată. Un cutremur care să producă victime omeneşti şi pagube materiale trebuie să aibă peste 7 grade pe scara Richter. Nu este cazul încă să discutăm despre un asemenea cutremur. Cutremure de 6 grade pot fi oricând, dar acestea nu ne interesează pentru că nu pot produce pierderi de vieţi şi pagube. Ele sunt cam la 10 ani. Pot fi oricând, anul acesta sau la anul, dar nu au niciun fel de relevanţă asupra României. Am făcut cercetări pe bază de analiză istorică, ştiinţifică, a ceeea ce s-a întâmplat în ultimii 600 de ani în România. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, în următoarea perioadă. În medie, sunt circa 350-400 de cutremure pe an”, a declarat, joi, pentru Mediafax, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: