Chinezii au preluat grupul Rompetrol. Vezi cine este noul actionar majoritar al rafinariei Petromidia

Publicata la 15 Dec 2016 - 10:59am de Max-Media.ro

statie rompetrol ploiestiKMG International NV (KMGI), acţionarul majoritar al societăţii Rompetrol Rafinare, anunţă că negocierile dintre Compania Naţională KazMunayGas din Kazakhstan (KMG NC) şi compania chineză CEFC (China Energy Company Limited) – pentru tranzacţia de cumpărare a 51% din acțiunile KMG International NV – au ajuns în etapa finală.

Astfel, acordul între Compania Naţională KazMunayGas din Kazakhstan (KMG NC) şi CEFC care atestă angajamentul ferm de a efectua tranzacţia urmează să fie semnat, împreună cu un set de documente, confirmând astfel parteneriatul solid dintre cele două companii, potrivit unui anunt publicat la BVB.

În urma tranzactiei, activele detinute şi operaţiunile desfăşurate de KMGI în Europa şi în regiunea Mării Negre vor servi drept platformă de dezvoltare şi vor viza atât creşterea performanţelor operaţionale şi financiare ale KMGI, cât şi extinderea activităţilor şi operaţiunilor efectuate de către CEFC la nivel internaţional.

„Parteneriatul strategic va aduce beneficii pentru KMG NC, CEFC şi KMGI şi va stabili cadrul necesar pentru viitoarele proiecte comune, contribuind la creşterea economică şi socială în zonele în care aceste proiecte vor urma să fie implementate, cele mai multe dintre ele fiind în România.”, a aratat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov. 

Kazahii au bătut palma în aprilie cu grupul chinez pentru cedarea unui pachet de 51% din acţiunile KMG International, entitatea prin care KazMunayGas controlează operaţiunile Rompetrol din România şi de peste hotare. 

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

4 Comments

 1. Alin 15 decembrie 2016 at 17:45 -

  Foarte bine ca nu merge la rusi! Rompetrol este importanta pentru Romania – mai bine intelegere cu chinezii decat cu rusii. Romanii au nevoie ca aceasta rafinarie sa fie separata de interesele rusesti.

 2. Mihai 15 decembrie 2016 at 17:55 -

  Mi se pare ca e un lucru bun ca apar noi investitori. Poate ca vor fi lasati, in sfarsit, sa si faca investitiile pe care le-au promis anii trecuti. Daca nu, daca vor fi hartuiti in continuare, sunt convins ca isi iau jucariile si merg in Bulgaria sau Grecia, oricum, departe de Romania. Si, atunci, noi ce-am facut? Ramanem si fara locuri de munca, dar si fara companii energetice puternice acasa. Adica, numai bine pentru rusi…

 3. Gigel 15 decembrie 2016 at 17:57 -

  Inteleg ca decizia asta aduce mai multi bani in Romania. Foarte bine! Asta inseamna locuri de munca, taxe la stat, benzina departe de influenta rusilor. Cred ca e o stire buna! Succes in continuare! Mi-ar placea sa nu vad politica amestecandu-se in decizii de tipul asta…

 4. Marius 15 decembrie 2016 at 17:59 -

  Acum, ca americanii pun ministru de externe (secretary of state) un sef de mare companie energetica – Exxon – care e bun prieten cu rusii, cred ca e bine pentru Romania sa fie cat mai departe de interesele rusesti! Bravo – bine ca n-au cumparat rusii compania asta…

Comentează știrea: