Cod galben de vant puternic si vizibilitate redusa in opt judete, printre care si Prahova

viscol-si-ninsori-in-PrahovaAdministrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă dimineața atenționări nowcasting Cod galben de vânt puternic și vizibilitate redusă din cauza zăpezii viscolite pentru opt județe din Muntenia și Moldova, valabile în următoarele șase ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în zona de munte a județelor Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, la peste 1.600 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar acest fenomen va determina și reducerea vizibilității.

Tot până la ora 14:00 se vor afla sub Cod galben de vânt puternic județele Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava. În zona de munte a acestor regiuni, la peste 1.600 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 80—90 km/h, viscolind și spulberând zăpada, dar și vizibilitate redusă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim șase ore, precizează ANM.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *