Copiii pornesc intr-o aventura unica alaturi de daci si romani, numai la Ploiesti Shopping City

Hai intr-o aventura istorica alaturi de romani si daci_PloiestiPloiești Shopping City dă startul unei noi serii de activități educative și aduce în regiune cea mai impresionantă expoziție cu tematică istorică pentru copii. În perioada 12 octombrie-5 noiembrie, cei mici sunt așteptați la o lecție aplicată despre istoria Romei Antice, în cadrul evenimentului interactiv „Hai într-o aventură istorică alături de romani și daci!”.

De luni până vineri, în intervalul orar 13:00-20:00 și sâmbătă și duminică, în intervalul 11:00-21:00, copiii cu vârsta între 5-12 ani pornesc pe urmele strămoșilor poporului român și au ocazia să descopere stilul de viață specific perioadei.

Expoziția „Hai într-o aventură istorică alături de romani și daci!” va debuta pe 12 octombrie și constă într-o serie de activități care încurajează învățarea despre una dintre cele mai impresionante culturi antice într-un mod interactiv.

Într-un cadru special conceput, cu elemente de butaforie inspirate din Roma Antică, copiii se vor costuma și vor parcurge un traseu de aproximativ 60 de minute, pe parcursul căruia vor putea să afle informații despre poporul român. Vor fi însoțiți pe toată durata lecției de ghizi specializați, care vor fi pregătiți să le răspundă la toate întrebările. 

Prin intermediul jocurilor educative și distractive, micii exploratori vor afla cine a fost Decebal, cum a fost construită Roma, vor descoperi legenda lui Romulus și Remus, vor vizita un forum și vor vedea cum erau îmbrăcați romanii și dacii. Vor avea ocazia să intre în Collosseum și vor afla despre secretele acestuia. Totodată, vor învăța despre gladiatori, despre armata română și împărați, vor descifra numerele romane și vor învăța despre arta romanilor și zeii acestora. La final, toți copiii vor putea să facă poze haioase și vor fi răsplătiți cu diplome de participare.

Participarea se va face în baza taxei de intrare în valoare de 10 lei. Pentru grupurile organizate de minimum 10 copii, biletul de participare este de 7 lei. Biletele pot fi achiziționate de la Biroul de Informații din cadrul Ploiești Shopping City (zona magazinului H&M).

Mai multe detalii despre evenimente sunt disponibile pe www.ploiestishoppingcity.ro sau pe Facebook, www.facebook.com/PloiestiShoppingCity.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *