Credinta si literatura exprimata prin pictura – Mizil 2014

Publicata la 13 Mar 2014 - 9:37pm de Max-Media.ro

Din „raftul cu idei” al Şcolii Gimnaziale Nr.1, a luat naştere acum un an, mai exact în luna octombrie, un minunat proiect „CREDINŢĂ ŞI LITERATURĂ EXPRIMATĂ PRIN CULTURĂ”, care urmăreşte implicarea elevilor având ca temă interdisciplinitatea între literatură, religie şi pictură.

Călăuziţi de motto-ul lui Nicolae Steinhardt – „Talentul, desigur, e esenţial.Doi bani nu face însă, în lipsa unei viziuni morale a lumii şi a lucrurilor, în lipsa unei perspective, a unor concepte integratoare” profesori şi elevi au derulat în acest an, Ediţia a II-a a Festivalului de pictură şi iconografie – fapt îmbucurător fiind participarea elevilor din 9 judeţe la concursurile organizate în cadrul proiectelor.

Astfel că pe 7 martie, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” (partener în cadrul proiectului) a găzduit un spectacol de amploare însoţit de expoziţia lucrărilor premiate. Invitaţii de onoare din cadrul acestui eveniment au fost: părintele protopop Valentin Cazan de la Protoeria Urlaţi, care de altfel a luat şi cuvântul vorbindu-le celor prezenţi despre perioada sfântă a postului pe care tocmai o parcurgem, părintele Romulus Ardeleanu, părintele Alexandru Croitoru şi părintele Ion Negoiţă.

Spectacolul a început cu prezentarea Şcolii Nr. 1 – de către doamna director Luminiţa Nitu (profesor coordonator în cadrul proiectului) şi a continuat cu o frumoasă pledoarie – „Îndemn la creativitate”- a doamnei (profesor în echipa de proiect) Roxana Gheorghe.Tot aici corul „Agapis” a incantat publicul cu cantari religioase specifice postului mare si totodata prof Tica Dorin (coordonator în cadrul proiectului) a sustinut cateva aspecte legate de viata si importanta Sfintilor Martiri Brancoveni.

Evenimentul a continuat cu un program artistic variat, dedicat zilei de 8 Martie, program susţinut de elevi ai Şcolii Nr.1 cât şi de copiii care fiinţează în cadrul cercurilor Centrului Cultural „Adrian Păunescu”.

Într-un final, a avut loc şi momentul mult aşteptat – premierea lucrărilor – astfel că cei mai buni dintre cei buni au fost:

Secţiunea – Creaţie Literară
Clasele III-IV
Premiul I: STAN BEATRICE- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1, MIZIL
Premiul II: BRATAON OVIDIU ANDREI- ȘCOALA GIMNAZIALĂ SFÂNTUL NICOLAE, MIZIL
Premiul III: SPĂTĂRESCU ELENA- MĂDĂLINA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ PAREPA-RUȘANI, COM. COLCEAG, COARNĂ ALEXANDRA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, MIZIL

Clasele V-VI
Premiul I: SEPRȘDI AGNES- LICEUL DE ARTĂ SIBIU
Premiul II: DRAGOȘ ANAMARIA- LICEUL DE ARTĂ SIBIU
Premiul III: SIMA MIHAELA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ SFÂNTUL NICOLAE MIZIL

Clasele VII-VIII
Premiul I: MÎNDRICEL IRINA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ GURA VADULUI
Premiul II: TĂNASE LOREDANA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ GURA VADULUI
Premiul III: MATACHE ȘTEFANIA VALENTINA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ SFÂNTUL NICOLAE MIZIL

Clasele IX-XII
Premiul I: PARASCHIVOIU ALEXANDRA POLIXENIA- LICEUL GRIGORE TOCILESCU MIZIL
Premiul II: MITU ANDREEA – COLEGIUL TEHNIC ELIE RADU PLOIEȘTI
Premiul III: FLOREA IULIA- ANDREEA- COLEGIUL TEHNIC ELIE RADU PLOIEȘTI

Secţiunea Creaţie Religioasă
Premiul I: VASCU DENISA FLORENTINA- LICEUL TEORETIC IOAN SLAVICI VRANCEA
Premiul II: CĂPĂTOIU ALEXANDRA DELIA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 MIZIL,
Premiul III: GEAMBAȘU IOANA VICTORIA- LICEUL GRIGORE TOCILESCU MIZIL, ȘTEFĂNESCU MARIA- ALEXANDRA- LICEUL GRIGORE TOCILESCU MIZIL.(restul rezultatelor sunt in curs de actualizare pe www.credintasipictura.info).

Toată această poveste frumoasă se datorează şi Parohiei „Sf Ioan Botezătorul” (partener în proiect) dar şi doamnei profesor Dorina Mihai care s-a ocupat de coordonarea programului artistic al elevilor şcolii organizatoare dar şi de primirea oaspeţilor. Mulţumim de asemenea sponsorilor darorită cărora evenimentul a putut avea loc.

Mizilul punctează din nou printr-un eveniment cultural de excepţie, un proiect care şi-a atins cu brio scopul, marii câştigători fiind copiii care au înţeles că prin talent, pasiune, dăruire şi credinţă poţi să fii liber!

Gabriela NEGOIŢĂ

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: