Curtea de Apel Ploiesti explica solutia data in cazul judecatoarei din Sinaia, Ruxandra Popescu

judecatoare Sinaia Ruxandra Popescu la DNAUrmare a solicitărilor formulate de reprezentanții mass-media, Biroul de Informații și Relații Publice din cadrul Curții de Apel Ploiești este abilitat să transmită următoarele:

Prin Încheierea de ședință din data de 22 martie 2016 pronunțată în dosarul nr. 211/42/2016,  Curtea de Apel Ploiești –  Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, a dispus următoarele:

– I). – Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatei POPESCU RUXANDRA, formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

II). – În baza art.227 alin.2 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar prev.de art.202 alin.4 lit.b rap.la art.211 din Codul de procedură penală, faţă de inculpata POPESCU RUXANDRA, pentru o perioadă de 60 zile, conform art.215 alin.1 Cod procedură penală, începând cu data de 22 martie 2016 şi până la data de 20 mai 2016 inclusiv.

În temeiul art.215 alin.1 Cod procedură penală, inculpata POPESCU RUXANDRA, trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a). – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată ;

b). – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei ;

c). – să se prezinte la organul de poliţie în a cărui circumscripţie locuieşte, respectiv Poliţia oraşului Sinaia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată.

Conform art.215 alin.2 Cod procedură penală, inculpata POPESCU RUXANDRA, trebuie să respecte şi următoarele obligaţii:

a). – să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar ;

b). – să nu ia legătura direct sau indirect, prin intermediul unor persoane cu denunţătorii şi martorii din această cauză.

c). – să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

În baza art.215 alin.3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei POPESCU RUXANDRA, ca în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

În temeiul art.215 alin.4 Cod procedură penală, supravegherea respectării de către inculpată a obligaţiilor care-i revin pe durata controlului judiciar, se realizează de către Poliţia oraşului Sinaia, în condiţiile legii.

Dispune comunicarea prezentei încheieri la organele menţionate în art.215 alin.5 Cod procedură penală, respectiv: inculpatei, procurorului, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul IJP Prahova, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Sinaia, Poliţiei oraşului Sinaia, judeţul Prahova şi organelor de frontieră.

Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpată şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 22 martie 2016.”

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

Judecător Cristina Georgescu

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *