Daca esti credincios, mergi sa vezi procesiunea de Sf. Ilie de la Sinaia

Publicata la 17 Iul 2013 - 9:33pm de Max-Media.ro

Primăria Oraşului Sinaia şi Parohia “Sfântul Ilie” organizează, sâmbătă şi duminică (19-20 iulie 2013) o serie de manifestaţii religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul Bisericii cu acelaşi nume din Sinaia.

În cultura populară Sfântul Ilie este cunoscut drept călătorul din căruţa de foc, aducătorul de grindină şi purtătorul de trăsnete. Atunci când e furtună bătrânii spun că Ilie se plimbă în cer cu carul său de foc şi împarte ploaie şi tunete.

“Invit toți sinăienii şi turiştii prezenţi în oraşul nostru, să ni se alature în aceasta zi importantă. Sfântul Ilie este Ocrotitorul Oraşului şi de aceea vă aştept să-l sărbătorim împreună prin această procesiune.”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Astfel, vineri 19 iulie, începând cu orele 17.00 în Biserica Sf. Ilie din Sinaia va fi ţinută slujba de priveghere. De la ora 19.00 se va pleca, în procesiune, pe traseul Bd. Republicii – Bd. Carol I – Primăria Sinaia – Rond Aosta – Parcul Dimitrie Ghica.

Începând cu ora 20.00 pe scena centrală a Parcului, soborul de preoţi în frunte cu parohul Daniel Coţoapă vor intona rugăciuni de binecuvântare pentru oraşul Sinaia. Evenimentul va fi acompaniat si de Fanafara Consiliului Judetean Prahova.
Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 08:30 enoriaşii vor putea asista la slujba Utreniei, iar apoi, de la 9:30 la Sfânta Liturghie – ambele slujbe închinate Sfântului Ilie.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: