Denuntul, tema Olimpiadei de Limba Romana in Prahova. Un profesor spune ca e prea mult…

MorometiiElevii din clasa a XII-a, participanţi la Olimpiada de Limba Română în judeţul Prahova, au primit un subiect în care să-şi imagineze cum se face un denunț. Tema l-a supărat pe un profesor, care consideră că e prea mult. 

”Imaginează-ţi că te numeşti Luca Străjescu şi eşti personajul care colectează cotele ţăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeţii de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunţi calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota.”, este unul dintre cele trei subiecte pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a din Prahova, care au participat, sâmbătă, la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba Română.

Un profesor evaluator consideră că subiectul ”spune foarte mult despre lumea de azi, a denunţului”.

Dan Gulea, cadru didactic la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul”, din Ploieşti, a scris:  ”Înţeleg că DNA Ploieşti are f. mult de lucru (îşi face de lucru), dar a transfera denunţul în curriculumul şcolar, fie şi în forma asta, a subiectelor de olimpiadă, întrece limitele bunului simţ. Dar spune f. mult despre lumea de azi, a denunţului. Olimpiadele denunţului”.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova susţine că elevii trebuie să ţină cont că este vorba despre ”un univers ficţional” şi că ”dacă este vorba despre ideea de a denunţa pe cineva, nu se face altceva decât raportare la fragmentul citat din romanul «Moromeţii»”.

sursa: News.ro

foto: scenă din filmul Moromeții

 

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *