Denuntul, tema Olimpiadei de Limba Romana in Prahova. Un profesor spune ca e prea mult…

Publicata la 26 Feb 2017 - 4:46pm de Max-Media.ro

MorometiiElevii din clasa a XII-a, participanţi la Olimpiada de Limba Română în judeţul Prahova, au primit un subiect în care să-şi imagineze cum se face un denunț. Tema l-a supărat pe un profesor, care consideră că e prea mult. 

”Imaginează-ţi că te numeşti Luca Străjescu şi eşti personajul care colectează cotele ţăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeţii de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunţi calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota.”, este unul dintre cele trei subiecte pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a din Prahova, care au participat, sâmbătă, la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba Română.

Un profesor evaluator consideră că subiectul ”spune foarte mult despre lumea de azi, a denunţului”.

Dan Gulea, cadru didactic la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul”, din Ploieşti, a scris:  ”Înţeleg că DNA Ploieşti are f. mult de lucru (îşi face de lucru), dar a transfera denunţul în curriculumul şcolar, fie şi în forma asta, a subiectelor de olimpiadă, întrece limitele bunului simţ. Dar spune f. mult despre lumea de azi, a denunţului. Olimpiadele denunţului”.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova susţine că elevii trebuie să ţină cont că este vorba despre ”un univers ficţional” şi că ”dacă este vorba despre ideea de a denunţa pe cineva, nu se face altceva decât raportare la fragmentul citat din romanul «Moromeţii»”.

sursa: News.ro

foto: scenă din filmul Moromeții

 
Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: