Directoarea Centrului de Neuropsihiatrie URLATI a facut plangeri penale pe numele tuturor asistentilor

Publicata la 2 Sep 2013 - 10:24am de Max-Media.ro

Directoarea unui centru de reabilitare neuropsihiatrică din Prahova a depus plângere penală pe numele tuturor asistenţilor medicali care lucrează în centru, acuzându-i de denigrarea beneficiarilor. Aceasta este si nemţulumită că asistentii au pus presei la dispoziţie documente interne ale aşezământului social, informeaza mediafax.ro

Directoarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi, Niculina Panait, a depus plângere penală pe numele a zece angajai ai acestei instituţii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega.

Niculina Panait si-a explicat gestul spunand ca a fost deranjata asistentii au participat la o emisiune realizată de o televiziune locală, emisiune în care „au adus atingere imaginii beneficiarilor”.

În plus, directoarea Niculina Panait s-a arătat nemulţumită şi de faptul că unii dintre angajaţii centrului au pus la dispoziţie presei documente interne ale instituţiei.

Ea spune că a decis să depună plângere penală pe numele asistenţilor după ce Poliţia a deschis o anchetă în cazul unui presupus viol în centru.

„Gândiţi-vă şi dumneavoastră că aceşti salariaţi care trebuia să aibă grijă de persoanele cu handicap s-au apucat să dea pe post anumite documente cu regim intern şi să facă nişte afirmaţii cu privire la persoana cu handicap, căreia i s-au încălcat drepturile şi i-au acuzat de nişte lucruri neadevărate, s-a sesizat din oficiu Poliţia”, a spus Panait.

Ea a precizat că unii dintre colegii săi din alte instituţii publice i-au spus că ceea ce au făcut angajaţii centrului constituie infracţiune.

Directoarea a explicat ca a depus plangere penala pe numele tuturor asistentilor pentru că nu avea de unde să ştie cine anume a dat documente presei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a confirmat că pe numele mai multor angajaţi a centrului social de la Urlaţi a fost depusă o plângere penală, precizând că această plângere a fost trimisă spre soluţionare Serviciului de Investigaţii Criminale, care a deschis o anchetă în acest sens.

Surse apropiate anchetei au precizat că directoarea îşi acuză subalternii de comiterea infracţiunii de „sustragere de documente”.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi, instituţie în care sunt internaţi peste 150 de bolnavi psihic, atât bărbaţi, cât şi femei, a fost în acest an subiectul a două scandaluri.

La sfârşitul lunii martie, o femeie internată de 21 de ani în acest centru, diagnosticată cu encefalopatie şi autism, a născut un copil la maternitatea din Ploieşti, fără a se cunoaşte cine este tatăl copilului, în condiţiile în care femeia nu poate comunica, iar autorităţile au declarat că cel mai probabil tatăl este unul dintre bărbaţii internaţi în centru.

După ce presa a relatat despre acest incident, la centru a fost deschisă o anchetă internă în urma căreia 11 angajaţi au fost sancţionaţi cu reducerea salariului cu 10 la sută pe o perioadă de trei luni, pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, fiind consideraţi vinovaţi pentru situaţia femeii. Aceştia sunt asistenţi medicali, iar unii dintre ei au declarat, sub protecţia anonimatului, că sancţiunile sunt incorecte, întrucât ei nu aveau cum să-şi dea seama că femeia era însărcinată, în condiţiile în care este supraponderală. Asistenţii medicali susţin că medicul cu care are contract centrul de recuperare ar fi trebuit să vadă că aceasta este gravidă. De asemenea, angajaţii au afirmat că medicul respectiv trece pe la centru foarte rar, dar că cere asistenţilor medicali rapoarte medicale prin telefon sau e-mail.

Salariaţii sancţionaţi în cazul femeii care a născut sunt aceiaşi pe care i-a reclamat la poliţie, directoarea Niculina Panait.  Ulterior, în primăvara acestui an Poliţia Prahova a deschis o anchetă în centrul de la Urlaţi după ce presa a relatat că unul dintre bărbaţii internaţi în acest aşezământ ar fi fost abuzat sexual de un alt bărbat internat în centru. Ancheta este încă în desfăşurare, iar surse din poliţie au declarat că examenul medico-legal la care a fost supusă presupusa victimă nu confirmă abuzul sexual.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi a beneficiat, în ultimii, ani, de sume importante de bani pentru renovarea clădirilor şi dotarea acestora. Astfel, printr-un proiect Regio centrul a primit din fonduri de 3.792.631 lei pentru reabilitarea a patru dintre cele cinci pavilioane în acre funcţionează acest aşezământ.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: