DNA Ploiesti o acuza pe judecatoarea din Sinaia de luare de mita si abuz in serviciu. Vezi comunicatul

judecatoare Sinaia Ruxandra Popescu la DNAProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta POPESCU RUXANDRA (foto), judecătoare la Judecătoria Sinaia, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Din  ordonanța prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecta anterior menţionată, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În vara anului 2010, în calitate de magistrat judecător, suspecta Popescu Ruxandra a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa  o funcţie de conducere în Poliţia staţiunii Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile intereselor acestuia şi într-un termen scurt şi a şi primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro.

Ca urmare a faptului că acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, în calitate de judecător la Judecătoria Sinaia, învestită fiind cu soluţionarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi, la data de 11 noiembrie 2010, a pronunţat o soluţie vădit contrară dispoziţiilor legale, prin care a dat câştig de cauză reclamanţilor, în detrimentul primăriei Sinaia.  

Concret, prin respectiva hotărâre judecătorească,  oraşul Sinaia şi Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare – cumpărare pentru trei terenuri în suprafaţă totală de peste 500 metri pătraţi care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la preţuri defavorabile, ceea ce a creat  un prejudiciu de aproximativ  220.000 euro şi un folos necuvenit pentru cei trei concesionari.

Suspectei POPESCU RUXANDRA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Nota redacției: Conform declarației de avere pe 2014, Ruxandra Popescu deține un teren la Bucov, un apartament la Sinaia, un Mercedes B-Klasse și avea un salariu de 9100 lei/ lună (peste 2000 de euro) la Tribunalul Prahova, unde a lucrat înainte de a ajunge la Judecătoria Sinaia.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *