Doi fosti directori de la DSVSA Prahova, condamnati la inchisoare cu suspendare intr-un dosar de abuz in serviciu

Publicata la 27 Noi 2014 - 12:01pm de Max-Media.ro

Prin decizia penală 39 din 06.11.2014, Tribunalul Prahova a hotărât să îi condamne pe inculpații TĂUT MARIUS (foto) – director executiv și RADU MIOARA – director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Prahova, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani.

De asemenea, cei doi au interzis, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Condamnă pe inculpatul CIUFU IOAN BOGDAN, administrator al S.C. Vircomed Group S.R.L. Băicoi, judeţul Prahova, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a, drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Obligă inculpatul Ciufu Ioan Bogdan în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Vircomed Group SRL Băicoi, la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Obligă pe inculpaţii Tăut Marius și Radu Mioara la plata a câte 1.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Conform procurorilor DNA Ploiești, în luna mai 2006, inculpaţii Tăut Marius şi Radu Mioara, cu încălcarea prevederilor legale care reglementează achiziţiile publice, cu complicitatea inculpatului Ciufu Ioan Bogdan, au atribuit un contract de furnizare produse necesare combaterii gripei aviare către S.C. VIRCOMED GROUP S.R.L. Băicoi, firmă administrată de inculpatul Ciufu Ioan Bogdan.

Pentru a crea aparenţa că procedura de achiziţie publică s-a desfăşurat în mod real, inculpata Radu Mioara l-a determinat pe consilierul juridic al instituţiei să întocmească, în fals, documentele necesare achiziţiei pe care să le ataşeze la dosarul de achiziţie. Totodată, inculpaţii au acceptat plata unor echipamente şi produse la preţuri supraevaluate.

În această modalitate, D.S.V.S.A. Prahova ar fi fost prejudiciată cu suma de 73.135,76 lei.

Procesul dintre inculpați și DNA Ploiești a durat 6 ani.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: