DSVSA Prahova sustine ca a luat toate masurile ca sa nu se intample vreun incident de Paste

mihai-terecoasa-dir.-DSVSA-PrahovaCOMUNICAT

Pentru a preveni apariția și evoluția de toxiinfecții alimentare precum și protejarea sănătății și siguranței consumatorilor, în perioada 15.03-15.04.2017, DSVSA Prahova a întreprins următoarele:

1. Transmiterea către Instituția Prefectului, prin adresa 3108/10.03.2017 a obiectivelor și acțiunilor specifice și susținerea acestora în Colegiul Prefectural al Județului Prahova, întrunit în ședința ordinară din 23.03.2017, în baza căruia Instituția Prefectului a emis Hotărârea nr. 2/23.03.2017 pentru aprobarea ‘Planului comun de acțiuni ce vor fi întreprinse în județul Prahova pentru protejarea sănătății și siguranței populației în perioada premergătoare și în timpul Sărbătorilor Pascale’, împreună cu DSP Prahova și OJPC Prahova.

2. Intensificarea controalelor oficiale in unitățile de abatorizare, procesare, depozitare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare de către medicii veterinari din cadrul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (CSVSA) și Circumscripțiilor Sanitare Veterinare Zonale (CSVZ) conform Regulamentului CE 882/2004 și Regulamentului CE 852/2004;

3. Asigurarea permanentei la sediul DSVSA Prahova, CSVSA și CSVZ, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică și afișarea programului de lucru la sediul acestora, cu numele medicului veterinar și numărul de telefon al acestuia pentru preluarea sesizărilor de la consumatori;

4. Organizarea de controale mixte, în târguri de animale, piețe agroalimentare și în unități care produc, procesează, depozitează și comercializează produse alimentare, împreună cu reprezentanți ai IPJ, ANAF, ANPC, DSP, pe domeniul de competență;

5. Notificarea în scris a primăriilor privind riscurile pentru sănătatea publica în cazul sacrificărilor de animale (miei și iezi) fără supraveghere sanitară veterinară și în condiții necorespunzătoare de igienă, precum și notificarea DSVSA Prahova privind posibilitatea/intenția amenajării temporare a unor spații pentru sacrificarea și prelucrarea primară (jupuire și eviscerare parțială) a mieilor și iezilor și condițiile minime de aprobare a acestora, în baza deciziei directorului executiv, neexistând nici o solicitare în acest sens;

6. Organizarea de controale zilnice in mediul urban și rural de către personalul DSVSA Prahova, începând cu data de 01.04.2017, in funcție de unitățile supuse controlului sanitar veterinar existente pe raza fiecărei localități;

7. Existența la sediul DSVSA Prahova zilnic a unei echipe de intervenție pentru soluționarea sesizărilor și petițiilor consumatorilor;

8. În județul Prahova nu sunt piețe agroalimentare autorizate sanitar veterinar în care sa se comercializeze de către producătorii particulari produse alimentare de origine animala, singurul spațiu amenajat și avizat temporar pentru recepția, depozitarea și comercializarea de carne de miel și ied, sacrificați în abatoare autorizate sanitar veterinar, fiind în incinta Halelor Centrale Ploiești.

9. Asigurarea permanenței telefonice la DSVSA Prahova la numerele 0244571751 și 0800800454, pentru preluarea sesizărilor de la consumatori.

10. DSVSA Prahova, ca integrator al rezultatelor controalelor mixte, în baza Hotărârii nr. 2/23.03.2017 va întocmi un raport care va fi prezentat Prefectului județului Prahova pana la data de 27.04.2017, iar rezultatele controalelor proprii vor fi transmise prin comunicat de presa din săptămâna 18-21.04.2017.

Cu stimă,

DIRECTOR EXECUTIV,

DR. MIHAI TERECOASA

 

Despre Autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *