Du-ti copilul la atelierele de arheologie de la Targsorul Vechi

Publicata la 24 Iul 2013 - 11:54am de Max-Media.ro

Sâmbătă, 27 iulie 2013, se va desfășura ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi. Această zi nu a fost aleasă întâmplător, pe 27 iulie era ziua de naștere a arheologului Gheorghe Diaconu (1921-2001), director adjunct al Institutului de Arheologie ”Vasile Pârvan” al Academiei Române, cel care a condus peste 45 de ani acest important șantier arheologic. Cu acest prilej se va dezveli o placă comemorativă , se va vernisa expoziția Târgșoru Vechi – Novum Forum – 600; se vor desfășura ateliere interactive pentru copii. Iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi, județul Prahova.

Anul 2013, este anul Târgşorului, unul dintre cel mai vechi şi importante centre urbane ale Ţării Româneşti. Târgul medieval este atestat documentar la 6 august 1413, într-un privilegiu acordat de voievodul Mircea cel Bătrân braşovenilor, sub numele de Novum Forum (oraşul nou).Târgșorul poate fi considerat, parafrazând o expresie a lui Nicolae Iorga, ca fiind Ploieștiul de dinainte de Ploiești. Târgul medieval este atestat documentar la 6 august 1413, într-un privilegiu acordat de voievodul Mircea cel Bătrân braşovenilor, sub numele de Novum Forum (oraşul nou).Punct de vamă, curte domnească și centru economic Târgșorul a avut un loc important în istoria economică și politică a Țării Românești timp de peste două secole.
Pentru a marca cei 600 de ani de la atestarea documentară a Târgșorului medieval Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Institutul de Arheologie ”Vasile Pârvan” al Academiei Române a creat un program care se va desfășura în perioada 27 iulie – 6 august.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

3 Comments

 1. Mihaela 24 iulie 2013 at 23:43 -

  frumos indemnul, frumoasa initiativa.
  Dar avem si vreo informatie despre modalitatea de transport?
  Si cum pot ajunge parintii si copiii din Ploiesti la Targsoru Vechi? (in afara masinilor personale)

 2. Max-Media.ro 25 iulie 2013 at 9:16 -

  Exista maxi taxi de la Gara de Sud

 3. Razvan 25 iulie 2013 at 22:47 -

  Spre Targsorul Vechi sunt autobuze de la Podul Inalt, unde este capatul troleului 202.

Comentează știrea: