Economia Republicii Moldova produce un pic mai mult decat judetul Prahova, dar populatia e de 3 ori mai mare

lei Republica MoldovaÎn 2015, estimările Biroul Național de Statistică de la Chișinău arată că economia Republicii Moldova produce puțin mai mult decât județul Prahova, din România, care are însă o populație de trei ori mai mică.

Astfel, dacă cei 800.000 de prahoveni produc un PIB anual de aproximativ 5,5 miliarde euro, PIB-ul estimat al Republicii Moldova, pentru 2015, este de 5,5 miliarde euro (6 în varianta optimistă).

Ultimul recensământ, însă, arată că țara vecină avea în 2014 aproximativ 2,9 milioane de cetățeni, din care peste 300.000 sunt plecați în străinătate.  Cu alte cuvinte, un prahovean produce mai mult decât trei moldoveni.

Și asta se vede și în salariul mediu net, care în Republica Moldova este undeva la 200 de euro, în timp ce în Prahova este aproape dublu.

Despre Autor

Ziarul online Max-Media.ro a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

2 Comentarii

  1. Pingback: Ambasadorul Republicii Moldova a vizitat Prahova si a purtat discutii cu prefectul - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *