Economia Republicii Moldova produce un pic mai mult decat judetul Prahova, dar populatia e de 3 ori mai mare

lei Republica MoldovaÎn 2015, estimările Biroul Național de Statistică de la Chișinău arată că economia Republicii Moldova produce puțin mai mult decât județul Prahova, din România, care are însă o populație de trei ori mai mică.

Astfel, dacă cei 800.000 de prahoveni produc un PIB anual de aproximativ 5,5 miliarde euro, PIB-ul estimat al Republicii Moldova, pentru 2015, este de 5,5 miliarde euro (6 în varianta optimistă).

Ultimul recensământ, însă, arată că țara vecină avea în 2014 aproximativ 2,9 milioane de cetățeni, din care peste 300.000 sunt plecați în străinătate.  Cu alte cuvinte, un prahovean produce mai mult decât trei moldoveni.

Și asta se vede și în salariul mediu net, care în Republica Moldova este undeva la 200 de euro, în timp ce în Prahova este aproape dublu.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

2 Comentarii

  1. Pingback: Ambasadorul Republicii Moldova a vizitat Prahova si a purtat discutii cu prefectul - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *