Expunerea prelungita la soare poate cauza inclusiv cancer la ochi

Publicata la 16 Iul 2013 - 12:32pm de Max-Media.ro

Când britanica Joanne Hill s-a prezentat la un control la ochi de rutină, credea că urmau să îi fie prescriși ochelari de vedere. La 42 de ani, începuse să vadă în ceață de câteva săptămâni, scrie Daily Mail.

A avut însă parte de o surpriză neplăcută, fiind trimisă de urgență să facă investigații mai complexe după ce medicul a observat o umbră ciudată în colțul ochiului ei drept.

În urma unor noi analize amănunțite, medicii i-au spus că avea o aluniță pe retină, care era malignă.

„Nu mi-a venit să cred, pentru că am avut mare grijă de sănătatea mea. Practic diverse sporturi de câteva ori pe săptămână și merg cu bicicleta la muncă”, povestește Joanne Hill.

Persoanele care se confruntă cu cel mai ridicat risc de cancer la ochi sunt cele roșcate, cu tenul foarte deschis. Urmează persoanele care merg la saloane de bronzat sau cele care sunt expuse unor cantități mari de raze ultraviolete.

Medicii le recomandă oamenilor să folosească ochelari cu factor de protecție UV 400.

Joanne Hill a scăpat de alunița malignă în urma unei proceduri extrem de complexe, însă va trebui să se prezinte tot restul vieții la controale medicale anuale.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: