Ezoteristii care vroiau sa vada celebra „piramida” care apare pe 28 noiembrie, la Sfinx, erau sa moara sub zapada

interventie salvamont noapteaPeste 100 de români, care s-au aventurat pe viscol la Sfinx, ca să vadă celebra piramidă energetică, despre care se spune că apare pe 28 noiembrie, la asfințit, au rămas blocaţi pe munte și erau să trăiască o adevărată dramă. Ei ai fost salvați numai după intervenția salvamontiștilor și jandarmilor din Prahova şi Dâmboviţa.

Pe traseul Babele-Peştera, zăpada proaspătă avea jumătate de metru înălţime.

simulare-hologramaPeste 100 de turişti au urcat spre Sfinx, în jurul orelor 3-4 după-amiază. Iar spre seară au coborât dinspre Sfinx, foarte mulţi neechipaţi. Un turist în vârstă a avut o ruptură de muşchi. Salvamontiştii l-au transportat până la refugiul de la Peştera, după care un salvamont de-al nostru l-a luat şi l-a dus la Bucureşti. În jurul orei 20:30, șase turişti au vrut să urce din nou spre Sfinx. Jandarmii i-au legitimat, n-am avut cum să ne înţelegem cu ei. Au plecat, dar s-au întors în jurul orei 23:00”, a spus Doru Diaconescu, șeful Salvamont Dâmbovița.

Salvatorii spun că turiştii urcaseră, în cursul zilei, pe platoul Sfinxului, pentru a vedea ceea ce ei cred că este piramida energetică din Bucegi.

Mulţi erau îmbrăcaţi în haine subţiri şi cu pantofi de sport în picioare.

În momentul în care au plecat spre platou, era deja în vigoare un cod portocaliu de viscol şi ninsoare iar telecabina nu funcţiona.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

1 Comentariu

  1. Mona

    Da…o jumatate de metru…fara vant…si fulguiala. Telecabina putea functiona.. S-au depus toate eforturile atat de catre salvamontisti cat si de soferii off-road pentru ca turistii sa nu urce. Au inchis telecabina, au blocat drumul spre Piatra Arsa pe unde se putea urca mai usor…doar…doar sa nu urce oamenii. Au pus la dispozitie traseul Pestera-Babele …dificil de urcat in conditii de vara…d-apoi iarna. Dar ….daca tot vor”temerarii” sa urce…asigura-le asistenta….din umbra….fa-te prezent salvamontistule…tine sub observatie situatia….nu lasa oamenii de capul lor pe munte…grupeaza-i si ai grija sa nu se intample niimic pe sectorul tau de munca.

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *