Fabrica de vehicule militare, la Mizil. Vezi ce se va produce aici

Publicata la 15 Oct 2013 - 7:07pm de Max-Media.ro

MFA Mizil și Renault Truck Defense vor construi o fabrică de vehicule militare și civile, respectiv camioane, autoutilitare pentru incendii şi vehicule de teren, informeaza economica.net

La viitoarea fabrică de la Mizil urmează să fie angajați 300 de specialiști români.

Vehiculele vor fi cumpărate de către ministerele de Interne şi Apărare.

Cele trei vehicule ce vor reprezenta producția de bază a noii fabrici din Mizil sunt camionul logistic KERAX 6X6, autoutilitara de stins incendii MIDLUM și vehiculul de teren asemănător celebrului Humvee american SHERPA LIGHT 4X4.

„Investiţia se va realiza plecând de la necesităţile de înzestrare ale Armatei române cu camioane militare, care ar însemna undeva la 10.000 de unităţi pentru următorii 20 de ani. De asemenea, se vor avea în vedere necesităţile de vehicule militare şi civile destinate situaţiilor de urgenţă, menţinerii ordinii şi siguranţei publice în România”, a spus Nicolae Şuta, director general MFA Mizil, citat deeconomica.net. 

Potrivit acestuia, dimensiunea investiției va depinde de bugetul pe care Ministerele de Interne și de Apărare le vor aloca achiziţiei de vehicule.

În aprilie 2013, MFA și RTD au semnat un memorandum de înțelegere care revede reprezentarea exclusivă a companiei franceze în România de către MFA, precum și construcția unei fabrici pentru construcția de camioane pe platforma industrială a MFA.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

1 Comentariu

Comentează știrea: