Fermierii din Prahova au aflat cam ce-i asteapta in UE. Vestile nu sunt bune…

Publicata la 4 Feb 2014 - 9:07pm de Max-Media.ro

Vicepreşedintele CJ Prahova, Laurenţiu Rebega, a participat la o şedinţă de lucru cu fermierii din judeţ, întâlnire ce a fost realizată de Camera Agricolă, împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Animale, Păsări şi a Producătorilor Agricoli Pleşuva – Comarnic.

În cadrul întâlnirii s-au prezentat atât procedurile de depunere a cererilor pentru beneficiarii schemei minimis, de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne, cât şi procedurile de achiziţionare a tancurilor de răcire a laptelui, precum şi măsurile necesare pentru întreţinerea păşunilor.

De ajutoarele minimis pot beneficia crescătorii de animale care fac parte dintr-o formă asociativă constituită la nivelul comunei, în scopul achiziţionării de tancuri de răcire, dacă bovinele sunt înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi dacă forma asociativă în care sunt organizaţi nominalizează o persoană responsabilă cu asigurarea bunei funcţionări a colectării laptelui şi efectuării analizelor privind calitatea sa.

Întâlnirea de astăzi vine în sprijinul fermierilor, o categorie asupra căreia trebuie să ne concentrăm atenţia şi resursele.

La evenimentul de astăzi, alături de vicepreşedintele CJ Prahova, Laurenţiu Rebega, au mai participat reprezentantul MADR, Gheorghe Neaţă, directorul general ANARZ, Vasile Băcilă, directorul DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, preşedintele Asociaţiei APRIL, Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Pleşuva – Comarnic, Carmen Oancea, primarii şi fermierii interesaţi de noutăţile legislative.

Ceea ce nu se precizează pe nicăieri este, însă, că măsurile cerute de UE au darul de a lovi în micii producători independenți, cărora li se cer investiții uriașe pentru a mai putea comercializa producția.

În caz contrar, ei vor fi eliminați de pe piață. Ceea ce, automat, va genera o nouă categorie de oameni aflați sub limita subzistenței.

 

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: