Firma care administreaza rampa de gunoi de la Boldesti forteaza mana Rosal Ploiesti. Ce spune Ministerul Mediului

Publicata la 6 Feb 2017 - 12:29am de Max-Media.ro

masini_de_gunoi_rampa_-ecologica

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova a fost înștiințată că proprietarul rampei ecologice de gunoi de la Boldești blochează, de o săptămână, accesul mașinilor aparținând Rosal Ploiești, invocând plata unei taxe pe tona de deșeuri. Diferentul de ordin economic poate fi lămurit, însă, de o adresă a Ministerului Mediului, pe care max-media.ro o prezintă mai jos.

Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deseurilor S.R.L susține că gunoaiele din Ploiești nu vor mai fi depozitate la Boldești, atât timp cât Rosal refuză să plătească taxa destinată fondului pentru mediu, în valoare de 80 de lei/ tonă.

De altfel, Vitalia a solicitat tuturor operatorilor de salubritate încheierea unor contracte adiționale prin care, pe lângă tariful de 69 lei/tonă perceput pentru deșeuri, să fie achitată și respectiva taxă suplimentară.

Pentru a nu lăsa municipiul sufocat de resturile menajere, operatorul de salubritate face eforturi și duce gunoaiele la rampa de la Vălenii de Munte, deși nu avea contract cu proprietarul acesteia. În plus, costurile operaționale cu transportul au crescut.

Dacă OUG 31/2013 nu este foarte explicită (de altfel, nici nu au apărut normele de aplicare), o adresă a Ministerului Mediului pare să lămurească misterul, respectiv cine trebuie să achite fondul de mediu.

Conform actului semnat de directorul Direcției Generale de Administrare Fiscală, Elena Andreeescu, „obligația de plată a taxei prevăzute în Anexa 2 la Fondul pentru Mediu revine proprietarilor sau, după caz, administratorilor de depozite”.

Așadar, tocmai Vitalia ar trebui să achite taxa de 80 de lei/ tonă… Iar decizia de a bloca mașinile Rosal ar putea să fie un pic cam ilegală.

CITEȘTE ȘI: O ordonanta de urgenta din 2013 arunca in aer tarifele de salubritate la nivel national

Ministerul Mediului - taxa fondul de mediu 1 Ministerul Mediului - taxa fondul de mediu 2

NOTĂ: Fotografia cu mașinile de salubritate este din alt județ, având doar rol ilustrativ

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

1 Comentariu

Comentează știrea: