Firma din Plopeni unde a avut loc explozia nu avea autorizatie de securitate la incendiu

Publicata la 11 Dec 2013 - 10:49pm de Max-Media.ro

Societatea Bialetti de lângă Plopeni, unde a avut loc explozia soldată cu 16 victime, dintre care una cu arsuri de gradele 2 și 3, nu avea autorizația de securitate la incediu. Informația a fost dezvăluită, în exclusivitate, pe postul WYL TV, de către maiorul Mihai Divoiu, de la ISU Prahova.

Acesta a mărturisit că inspectorii de prevenție au amendat firma Bialetii de 8 ori în ultimii trei ani: cu 15000 lei în 2011, cu 24.000 lei în 2012 și cu 18.000 lei în 2013.

De fiecare dată, patronii italieni au ignorat semnalele transmise, refuzând să se conformeze.

„Societatea avea improvizații la instalațiile electrice, iar instalația de stingere nu era conectată la apă, deci nu funcționa. În plus, fabrica nu avea pus la punct nici planul de intervenție”, a declarat maiorul Mihai Divoiu.

Acesta a mărturisit că muncitorii au avut noroc, deoarece hala unde s-a produs explozia era mare (600 mp), iar unul din pereți avea geamuri, care s-au spart și pe acolo a putut ieși gazul fierbinte. Astfel, impactul a fost considerabil mai mic.

ISU Prahova le cere tuturor firmelor din județ să se pună la punct, pentru a evita astfel de incidente nefericite.

 

 

 

 

 

 

Mairul

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: