Gradinite estivale si pentru pentru copiii defavorizati din Prahova

Publicata la 23 Iul 2013 - 2:37pm de Max-Media.ro

Progamul “Educatie prescolara pentru copii din medii defavorizate” se va desfasura in perioada iulie – septembrie atat in Prahova, in Bucuresti dar si in alte 29 de judete din tara.

Peste 700 de micuti cu varste intre 3 si 6 ani, vor frecventa astfel, timp de mai bine de doua luni, gradinitele estivale, proiectul urmarind cresterea interesului lor, dar si al parintilor pentru educatie. Programul educaţional este implementat de Organizatia „Salvati Copiii”, in cadrul unui proiect european, si urmareste imbunatatirea nivelului de pregatire pentru scoala, facilitarea accesului la educatie prescolara si diminuarea absenteismului si a abandonului şcolar.

Acesta s-a desfasurat si in 2012, toti copiii care au frecventat gradinita estivala fiind apoi inscrisi intr-o forma de invatamant, iar 91% dintre ei au reusit sa finalizeze anul scolar, 82% avand o frecventa buna si rezultate peste medie. Programul are un buget total de 389.500 de lei, 218.700 de lei fiind suma alocata prin proiectul european, iar 170.800 de lei contributia Ikea Foundation.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: