Greva generala in Grecia. MAE avertizeaza romanii care se afla pe teritoriul Republicii Elene sa fie prudenti

Publicata la 16 Iul 2013 - 9:26am de Max-Media.ro

Dacă vă pregătiţi să plecaţi în Grecia e bine să ştiţi că marţi este grevă generală! Ministerul de Externe de la Bucureşti ne avertizează că sunt aşteptate perturbări în traficul de călători şi le recomandă românilor aflaţi deja în Grecia să evite implicarea în manifestaţiile de stradă, informeaza stiri.tvr.ro.

Un protest – zgomotos a avut loc, luni, pe străzile din Atena. A fost rândul poliţiştilor greci să iasă în strada, cu tot cu mijloacele din dotare: maşini şi motociclete. Sunt în greva de trei zile, de fapt toţi funcţionarii municipali. Reforma îi ameninţă: numărul lor este de 700.000 la ora actuală, dar scade văzând cu ochii: şi-au pierdut deja locul de muncă 12.500 dintre ei. Alţi 4.200 urmează să rămână fără serviciu până la sfârsitul anului.
Protestul poliţiştilor a blocat circulaţia în Atena – şi marţi va fi dublat de greva din transportul public, aşa că locuiotrii capitalei se asteaptă la o zi de haos. Iar protestatarii sunt hotărâţi să nu renunţe, pentru că – spun ei – dacă dau acum înapoi, stiu că vor fi pedepsiţi până la a plăti cu propriul loc de muncă.
Şomajul a atins cote – puţin spus „alarmante” în Grecia: 26,9 la sută. Între 700 şi 1.000 de greci sunt concediaţi zilnic. Previziunile sunt sumbre: rata somajului va atinge 28 la sută, spun statisticienii, şi abia din 2015 va începe să scadă.

foto:mediafax

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: