ICCJ desfiinteaza una dintre probele care il incrimineaza pe fostul procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti

Publicata la 27 Sep 2016 - 11:40am de Max-Media.ro

Liviu Tudose la DNA PloiestiÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită excepția invocată de inculpatul Liviu Mihail Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care a reclamat faptul că a fost acuzat pe baza unei mărturii date în calitate de martor. Dosarul a fost retrimis la DNA Ploieşti.

ÎCCJ a stabilit un termen de 5 zile pentru ca procurorii să precizeze dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului.

Iată decizia magistraților:

„I. Admite cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Tudose Liviu Mihail numai în ceea ce priveşte caracterul nelegal al probei constând în declaraţia dată de acesta în calitate de martor la data de 2.03.2016 şi folosită ca mijloc de probă în acuzarea sa şi caracterul nelegal al ordonanţei nr. 308/P/2015 din 21 martie 2016 prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Tudose Liviu Mihail pentru săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii prevăzută de art. 12 lit.b teza a II-a din Legea 78/2000 prin folosirea ca mijloc de probă a declaraţiei dată de acesta în calitate de martor şi în consecinţă: Exclude ca nelegală declaraţia dată de inculpatul Tudose Liviu Mihail în calitate de martor la data de 2.03.2016 şi folosită ca mijloc de probă în acuzarea sa. Desfiinţează ordonanţa nr. 308/P/2015 din 21 martie 2016 prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale şi efectuare în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Tudose Liviu Mihail pentru săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii prevăzută de art. 12 lit.b teza a II-a din Legea 78/2000, urmare a nelegalei administrări în susţinerea acuzării aduse împotriva sa, a declaraţiei date de acesta la data de 2.03.2016 în calitate de martor. Dispune trimiterea cauzei în vederea înlăturării neregularităţilor constatate în termen de 5 zile de la data comunicării prezentei încheieri cu menţiunea de a se preciza dacă se menţine dispoziţia de trimitere în judecată şi pentru această infracţiune sau se solicită restituirea cauzei. II. Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Ghiţă Sebastian Aurelian, Dosaru Viorel, Ispas Constantin. III. Fixează termen de judecată la data de 5.10.2016, ora 10,30 Sala Secţiilor Unite. Constată că inculpaţii au fost asistaţi de apărători aleşi. Definitivă.”

CITEȘTE ȘI: DNA Ploiesti a trimis in judecata procurori, politisti si un deputat, cercetati in ex-dosarul Papici

Declaratiile procurorului Liviu Tudose, de la PCA Ploiesti, ii vizeaza si pe Victor Ponta, si pe Robert Cazanciuc

Ploiesti: Tudose, Mihaila, Dosaru si Ispas, arestati preventiv. Ies la iveala amanunte incredibile din dosar

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

2 Comments

Comentează știrea: