In lipsa de bani la buget, primarul Adrian Dobre se intoarce la un proiect al lui Iulian Badescu

parcari pe bani PloiestiEdilul Ploieștiului, Adrian Dobre, îi calcă pe urme predecesorului său mai puțin norocos, Iulian Bădescu. Primarul vrea ca locurile de parcare de pe lângă blocuri să fie închiriate contra-cost, deși un astfel de proiect a picat în mandatul trecut, respins chiar de colegii săi de partid. 

Administraţia locală a anunțat că decizia va fi luată numai după un studiu temeinic, prin care să se vadă câte locuri pot fi create, dacă sunt suficiente pentru toți locatarii și dacă ploieștenii vor fi de acord. 

„Am dat în analiză să vedem numărul de maşini care există în Ploieşti, pe urmă să identificăm cam care este numărul de locuri de parcare pe lângă blocuri şi abia pe urmă vom iniţia un proiect de hotărâre. Vom vedea şi cum vom distribui unul sau două locuri de parcare dacă o familie are mai multe autoturisme”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Conform edilului, chiria pentru un astfel de loc ar putea costa între 200 şi 300 de lei/ an.  De asemenea, vor fi închiriate circa 90% dintre spațiile disponibile, iar restul de 10% ar trebui să fie date gratuit.

CITEȘTE ȘI: SGU Ploiesti a preluat noi parcari din municipiu, inclusiv intre blocuri. Se vor taxa sau nu?

Primaria Ploiesti a blocat proiectul privind taxarea locurilor de parcare dintre blocuri

Iulian Bădescu a inițiat un proiect asemănător, numai că locurile de parcare dintre blocuri ar fi costat doar 100 de lei/ an. La acea dată, liberalii s-au opus. Existau suficiente motive să se creadă că parcările sunt insuficiente, motiv pentru care s-ar fi ajuns la licitații, în care câștiga cel dispus să dea mai mulți bani. 

Acum, Primăria Ploiești se confruntă cu mari probleme bugetare, așa că orice sursă de venit este privită cu alți ochi decât în urmă cu ceva ani. Rămâne de văzut, totuși, ce părere vor avea consilierii PSD + ALDE, care dețin majoritatea și pot bloca proiectul. 

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *