Inalta Curte de Casatie si Justitie a prelungit emotiile pentru fostul primar al municipiului Ploiesti

Iulian Badescu - primar PloiestiCompletul de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat, pentru a doua oară, verdictul final în dosarul în care fostul primar al municipiului Ploiești este acuzat de către procurorii DNA Ploiești de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

Dosarul se află în prima fază procesuală, pe fond.

ÎCCJ a amânat decizia pentru data de 16 iunie.

Faptele pentru care este cercetat Iulian Bădescu pot să îi aducă o condamnare la închisoare cu executare, de cel puțin 4-5 ani.

Alături de el mai sunt acuzate de abuz în serviciu și fostul secretar al Primăriei Ploiești, Oana Cristina Iacob, și consilierul juridic Alina Iulia Alexandru.

În acest dosar au fost citați ca martori, printre alții, membrii CL Ploiești, Florian Walter, Daniel și Nicolae Capră, Vlad Iacobescu, Augustin Mitu, Marius Sersea, Rodica Paraschiv, finul lui Bădescu – Iulian Tănase.

Consiliul Local s-a constituit ca parte civilă și solicită returnarea sumei de 8 milioane de lei.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *