Incepe Festivalul „Sighişoara Medievală” 2013

Publicata la 24 Iul 2013 - 12:43pm de Max-Media.ro

Primul festival de artă medievală din România, „Sighişoara Medievală”, a ajuns în acest an la cea de-a XXI-a ediţie. Evenimentul va avea loc în perioada 26-28 iulie şi se desfăşoară sub semnul domnitorului Vlad Ţepeş, figură emblematică, dar şi controversată a lumii medievale.

Tema centrală a manifestării din 2013, „Vlad Cavalerul Dreptăţii – între mit şi istorie”, este o urmare firească a celor trei ediţii anterioare, intitulate „Întoarcerea Cavalerilor”, „Merlin – vrăjitorul lumii medievale” şi „Ioana d’Arc – 600 de ani de luptă şi credinţă”, spun organizatorii, informeaza ziuanews.ro.
Festivalul va fi o „paralelă între realul Vlad Ţepeş şi ficţiunea Dracula, poveste care a adus Sighişoarei un real avânt din punct de vedere turistic”, fără a reprezenta, însă, o reconstrucţie sau un spectacol istoric, au mai precizat organizatorii. Pe perioada evenimentului, principalele pieţe din oraş vor avea denumiri specifice temei – „Piaţa Drăculeştilor” (Piaţa Boema), „Piaţa Micilor Dragoni” (Piaţa Răţuştelor), „Piaţa Vlad Cavalerul Dreptăţii” (Piaţa Cetăţii) -, iar programul va cuprinde parade, spectacole, turniruri şi lupte, muzică şi dansuri medievale, recitaluri, condamnări la moarte, procesiuni şi arderi de vrăjitoare, procese publice, carnaval, dar şi degustări de vinuri şi taur la proţap.
De asemenea, anul acesta, la Sighişoara sunt aşteptate mai multe trupe de teatru din România, Franţa, Ungaria, Cehia, precum şi ordine cavalereşti din România, Bulgaria şi Ungaria.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: