Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta va construi in Prahova un centru de antrenament, de peste 1 milion de euro

Publicata la 23 Mar 2017 - 8:38am de Max-Media.ro

Col.Daniel-Marian_DragneInspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), colonelul Daniel Marian Dragne (foto), a anunțat că are în vedere construirea la Boldești – unde se află și Școala de subofițeri de pompieri și protecție civilăa unui centru de pregătire pentru personalul operativ al instituției, investiția ridicându-se la 5,5 milioane de lei.

Acesta face parte din viitoarele baze de pregătire și intervenție, care mai includ un centru național de excelență în asistența medicală prespitalicească și în domeniul CBRN, la Gornești—în județul Mureș, dar și un centru național de răspuns la dezastre – în București.

De asemenea, România ar putea avea, în viitorul apropiat, unul dintre cele mai moderne bazine de pregătire a scafandrilor din Europa, a declarat colonelul Daniel Marian Dragne.

Potrivit acestuia, bazinul ar urma să fie construit la Constanța, printr-un proiect cu finanțare europeană, în valoare de 3,5 milioane de euro.

Baza de pregătire de la Constanța va asigura pregătirea profesională atât a scafandrilor români, cât și a celor din țările europene.

„Noi nu vrem să fim doar utilizatori ai unor resurse sau participanți la niște cursuri la nivel internațional, ci vrem să fim și furnizori. România poate furniza aceste servicii”, a afirmat Dragne.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: