ITM Prahova: Ana Maria Parvan, cercetata administrativ la cererea comisiei de disciplina a Ministerului Muncii

Publicata la 19 Apr 2013 - 6:28pm de Max-Media.ro

Inspectorul şef-adjunct al ITM Prahova, Ana Maria Pârvan, este suspendată pe o perioadă determinată de timp,  pentru a fi cercetată de o comisie de disciplină. Ordinul a fost dat astăzi de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. 

Pe baza raportului nr. 97/ 15.04.2013, privind dosarul numărul 2 în curs de soluţionare, Comisia de Disciplină din cadrul Ministerului Muncii a propus ca şefa adjunctă de la ITM Prahova să fie cercetată administrativ. În acest sens, ministrul Mariana Câmpeanu a emis un ordin (709/ 19.04.2013) care spune următoarele:

“Cu data prezentului ordin, în conformitate cu prevederile Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată şi modificată, se suspendă raportul de serviciu al dnei Pârvan Ana Maria, inspector şef adjunct în cadrul ITM Prahova, pe perioada cercetării administrative la propunerea motivată a Comisiei de Disciplină”.

Cu alte cuvinte, va urma o anchetă, care va stabili în ce măsură şefa adjunctă de la Inspectoratul Teriorial de Muncă Prahova a avut abateri disciplinare sau chiar a comis infracţiuni. Conform legii, Ana Maria Pârvan va fi cercetată, dar şi audiată. Refuzul funcţionarului public de a se prezenta la audieri sau de a semna o declaraţie privitoare la abaterile disciplinare care i se impută se consemnează într-un proces verbal.

Pe de altă parte,  dna Pârvan are posibilitatea de a contesta în contencios administrativ raportul comisiei de disciplină, dacă rezultatul îi este defavorabil.

În Statul funcţionarilor publici se arată că “Pe perioada cercetãrii administrative, în situaţia în care funcţionarul public care a sãvârşit o abatere disciplinarã poate influenţa cercetarea administrativã, conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice are obligaţia de a interzice accesul acestuia la documentele care pot influenţa cercetarea sau, dupã caz, de a dispune mutarea temporarã a funcţionarului public în cadrul altui compartiment sau altei structuri a autoritãţii ori instituţiei publice”.

Dacă va fi găsită vinovată de abateri disciplinare şi nu de comiterea unei infracţiuni, dna Ana Maria Pârvan poate fi sancţionată după cum urmează:
a) mustrare scrisă;
b) diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioadă de pânã la 3 luni;
c) suspendarea dreptului de avansare în gradele de salarizare sau, dupã caz, de promovare în funcţia publicã pe o perioadã de la 1 la 3 ani;
d) retrogradarea în funcţia publicã pe o perioadã de pânã la un an.
e) destituirea din funcţia publicã

Sancţiunile disciplinare se aplicã în termen de cel mult 1 an de la data sesizãrii comisiei de disciplinã cu privire la sãvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 2 ani de la data sãvârşirii abaterii disciplinare.

Interesant este că la conducerea ITM Prahova se află Dumitra Ionescu, care a fost propusă pe această funcţie de Partidul Democrat Liberal, la fel ca şi în cazul dnei Ana Maria Pârvan. 

 

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa sunati la 0745144044

1 Comentariu

  1. mircea ion 19 aprilie 2013 at 20:06 -

    USL -ul doarme ?1?

Comentează știrea: