Iulian Dumitrescu: „Cei care alimenteaza teoria interventiei presedintelui Iohannis in competitia interna din PNL il desconsidera”

senator Iulian DumitrescuPreședintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a acordat un interviu în exclusivitate pentru max-media.ro, în care vorbește despre omogenitatea organizației, după absorția PDL, despre alegerile interne și despre teoriile care afirmă că șeful statului are un favorit, pe care îl susține direct.

– Dle Iulian Dumitrescu, aș vrea să ne spuneți dacă au apărut schimbări în organizația județeană, din momentul când ați preluat conducerea PNL Prahova și nu mă refer doar la perioada de când sunteți președinte, ci din momentul când ați venit aici, de la PNL Călărași?

Orice lider îşi pune amprenta asupra organizaţiei pe care o conduce. Rezutatele pe care PNL Prahova le-a avut la ultimele alegeri dovedesc că schimbările pe care le-am generat au fost de bun augur, şi mă refer mai ales la faptul că avem încredere unii în alţii şi lucrăm toţi pentru un obiectiv comun – câştigarea alegerilor.

– După alegerile de acum o lună, au dispărut din structurile de conducere ale PNL Prahova o serie de liberali cunoscuți, precum foștii președinți Ioan Luchian și Mircea Roșca, fostul  deputat Dragoș Gunia etc . Credeți că aceste mutări reflectă o nouă politică de cadre sau e doar vorba de niște oameni care pur și simplu nu și-au mai găsit locul în organizație?

Fiecare dintre cei menţionaţi au avut, în diverse momente, o contribuţie importantă la evoluţia PNL Prahova, şi le mulţumesc pentru acest lucru. Nu e vorba de faptul că nu şi-ar mai fi gasit locul în organizaţie. Există însă şi situaţii în care organizaţiile locale au decis să facă schimbări. Eu am fost printre cei mai vocali susţinători ai votului de jos în sus în partid, iar lucrurile s-au desfăşurat în acest fel şi în PNL Prahova.

– În momentul de față, PNL Prahova este o structură omogenă sau încă vorbim separat de liberali și separat de democrat-liberali?

Noi am furat startul, de mult timp fuziunea între PNL şi PDL a devenit efectivă în Prahova. Am reuşit să ne armonizăm şi să lucrăm împreună, şi singurul lucru care contează sunt rezultatele.

– Ce părere aveți despre prestația primarilor liberali din județ, după un an de mandat? Sunteți mulțumit?

Sunt mulţumit de prestaţia unora, mai puţin mulţumit de prestaţia altora. Părerea mea contează mai puţin, important este ca cetăţenii să fie mulţumiţi de primarii lor. Ca lider al organizaţiei judeţene de partid şi ca parlamentar, eu îi sprijin, în egală măsură, pe toţi primarii liberali din Prahova, să ducă la îndeplinire promisiunile PNL.

– Cum ați caracteriza colaborarea cu PSD Prahova în structurile de conducere de la nivel județean?

Există proiecte în care colaborăm, altele în care nu ajungem la un numitor comun. Nu am ajuns să avem o relaţie perfectă putere-opoziţie, dar sigur nu mai există excesele de acum câţiva ani.

– Dle Dumitrescu, v-ați exprimat, recent, susținerea pentru Ludovic Orban în bătălia pentru funcția de președinte al partidului. Reprezintă o opțiune personală sau reflectă și poziția organizației județene la viitoarele alegeri? 

Urmează să discutăm în Comitetul Director Judeţean Prahova despre acest lucru, dar eu mi-am exprimat opţiunea personală, la fel ca şi mulţi alţi colegi care fac parte din conducerea judeţeană a PNL. Şi merg pe mâna lui Ludovic Orban.

– De ce considerați că dl. Orban ar fi persoana potrivită să conducă destinele liberalilor?

– Ludovic Orban este unul dintre cei mai consecvenţi apărători şi promotori ai valorilor liberale şi ai PNL. Ca om, de când face politică, el stă de vorbă cu toată lumea, nu şi-a schimbat numărul de telefon şi nu şi-a pierdut simţul umorului. Aş mai menţiona un lucru foarte important, Ludovic Orban a reuşit să îşi facă o echipă formată din câştigători, în jurul său sunt toate organizaţiile judeţene ale PNL care au avut scoruri remarcabile la alegeri, ceea ce îmi dă speranţa că PNL va câştiga următoarele runde de alegeri.

– În momentul de față, Ludovic Orban și Cristian Bușoi și-au depus candidaturile pentru președinția PNL, în timp ce Cătălin Predoiu se află în joc de glezne. De ce se spune că dl. Bușoi reprezintă varianta cea mai dorită de șeful statului, Klaus Iohannis?

Domnul preşedinte Klaus Iohannis, fost preşedinte al PNL, este o personalitate faţă de care am tot respectul. În opinia mea, cei care permit sau, mai grav, alimentează teoria intervenţiei preşedintelui în competiţia internă din PNL, îl desconsideră pe preşedinte. Să acreditezi ideea că preşedintele sprijină un personaj sau altul pentru a accede în funcţii de conducere în PNL, asta mi se pare lipsă de respect faţă de preşedinte.

– Ce așteptați de la viitorul Partid Național Liberal, după alegerile din 17 iunie?

Trebuie să le dovedim oamenilor că noi suntem alternativa la guvernarea PSD, şi nu partidele antisistem sau cele naţionaliste care ar putea să apară peste noapte. Aştept să ne organizăm şi să câştigăm prezidenţialele, iar mai apoi localele şi parlamentarele.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *