Liga Campionilor: Steaua va juca impotriva campioanei Georgiei, Dinamo Tbilisi

Publicata la 19 Iul 2013 - 1:55pm de Max-Media.ro

Steaua va juca împotriva campioanei Georgiei, Dinamo Tbilisi, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorţi care s-a desfăşurat vineri la sediul UEFA de la Nyon.

Primul meci va avea loc la Bucureşti, pe data de 30 sau 31 iulie, urmând ca returul să se desfăşoare în Georgia, o săptămână mai târziu.

Atât Steaua, cât şi Dinamo Tbilisi mai au încă de jucat manşa secundă din turul doi preliminar, însă ambele echipe sunt virtual calificate mai departe în urma victoriilor clare obţinute în partidele tur.

Campioana României a câştigat cu 3-0 în faţa macedonenilor de la Vardar Skopje, în timp ce Dinamo s-a impus cu 6-1 în duelul cu feroezii de la EB/Streymur.

Viitoarea adversară a roş-albaştrilor este cea mai importantă echipă din Georgia şi a fost una dintre marile forţe fotbalistice ale fostei Uniuni Soviectice.

În ultima ediţie de campionat, Dinamo Tbilisi a obţinut primul titlu după o pauză de cinci ani, cu un avans de zece puncte faţă de următoarea clasată, FC Dila Gori.

Antrenorul echipei este cehul Dusan Uhrin, cunoscut de fanii din România pentru perioadele în care le-a pregătit pe Poli Timişoara şi CFR Cluj în Liga I.

Cei mai importanţi jucători din lotul campioanei Georgiei sunt spaniolii Xisco, fost la Valencia şi Betis Sevilla, şi Ustaritz Aldekoaotalora, care a evoluat timp de şapte sezoane la Athletic Bilbao.

Dinamo Tbilisi a mai întâlnit de două ori echipe din România în cupele europene, calificându-se de fiecare dată. Mai mult decât atât, actuala campioană a Gerogiei nu a fost învinsă de formaţiile româneşti.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: