Liviu Dragnea: “Cred ca Ploiestiul are sanse serioase sa devina resedinta regiunii!”

Publicata la 18 Iul 2013 - 6:48pm de Max-Media.ro

Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Constanţa sunt oraşele considerate favorite pentru a deveni capitalele viitoarelor regiuni de dezvoltare, potrivit unui sondaj realizat la solicitarea autorităţilor şi prezentat joi, la Ploieşti, de vicepremierul Liviu Dragnea.

Conform rezultatelor acestui sondaj, cele mai multe persoane care domicilaza in Muntenia au considerat ca Ploiestiul merita sa devina capitala regiunii. In aceasta zona – din care fac parte judetele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi – 28,1% dintre cei chestionaţi vor ca municipiul Ploieşti să fie reşedinţă de regiune, pe locul al doilea situându-se municipiul Piteşti, cu 12,5%, a precizat Dragnea.


Intrebat daca va sustine Ploiestiul in aceasta “cursa”, Liviu Dragnea a dat un raspuns evaziv; “Eu nu sunt… cantareste sondajul. Sondajul cantareste. Dar sa stiti ca cel mai mare castig pentru un oras ce va deveni resedinta unei regiuni va fi prestigiul si spun asta pentru a mai detensiona aceasta dezbatere patimasa unde va fi regiunea. In fiecare regiune exista 2-3 judete care sunt acuma intr-un razboi, intre ghilimele. Vreau sa le spun tuturor sa nu se astepte ca, daca va fi resedinta regiunii undeva, toata bogatia din regiune vine acolo. Doamne fereste! Asta este si motivul pentru care vrem sa punem in toate resedintele de judet institutii regionale pentru ca fiecare comunitate judeteana sa simta beneficiile acestui proces de regionalizare. Si la Teleorman vor fi niste institutii regionale, si la Calarasi si la Ialomita, Dambovita, Pitesti. (…)Eu va dau un raspuns corect! Cred ca Ploiestiul are sanse serioase se devina resedinta regiunii!”, a declarat Dragnea.

Întrebat cât de mult va cântări acest sondaj in decizia care va fi luata in ceea ce priveste stabilirea resedintelor viitoarelor regiuni, Dragnea a spus ca se va tine cont si de rezultatele acestei cercetari sociologice.

Vicepremierul nu a precizat cine si cand a facut acest sondaj de opinie.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: