Liviu Dragnea sustine ca primarii sa aiba salarii marite

Publicata la 18 Iul 2013 - 7:25pm de Max-Media.ro

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Ploiesti, ca nu sustine principiul introducerii unui prag minim de studii in lege pentru primari, ci mizeaza mai mult pe ideea ca o comunitate are dreptul sa-l aleaga pe cel mai gospodar om care sa poata sa apere si sa le dezvolte localitatea.

Pe de alta parte, Dragnea a precizat ca in orice institutie publica trebuie sa existe functionari bine pregatiti si responsabili.

“El ( primarul n.n) nu poate sa linga toate hartiile, mii, zeci de mii de hartii, sa vada daca undeva, intr-un colt, nu cumva este o greseala. Asa NU E in regula. Si atunci trebuie sa isi asume raspunderea cei care au semnat. Primarul raspunde! Doamne fereste innebuneste, il impinge pe secretar sa faca o ilegalitate, chiar daca secretarul ii spune ca e nergu, el spune ca e rosu. Nu putem continua cu sistemul asta.,” a declarat Dragnea.

Vicepremierul a tinut sa precizeze ca un primar nu ar trebui sa mai fie platit in sistem de indemnizatie, ci sa aiba un salariu si sa beneficieze si el de sporuri asa cum se intampla cu functioanrii din Primarie.

“Eu sustin foarte clar ca primarii sa aiba salarii marite. In primul rand sa nu mai fie platiti pe sistemul de indemnizatie. Mi se pare complet aiurea ca un primar sa aiba indemnizatie si sa nu beneficieze de niciun spor, iar functionarii din primarie sa beneficieze de toate sporurile. Este incorect si atunci trebuie sa introducem normalitatea aici. Sa stiti ca intr-o comuna, o familie daca are probleme si cu capra, daca e bolnava, tot la primar se duce… plus foarte multe resposnabilitati pe care legea, de-a lungul anilor, le-au transferat la primari,” a mai spus Liviu Dragnea.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: