MApN: Trei militari romani au fost raniti in Afganistan, unul dintre ei fiind in stare grava (UPDATE)

Publicata la 15 Sep 2017 - 1:14pm de Max-Media.ro

romani-afganistanTrei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi, vineri, în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate.

Ei au primit primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la cel mai apropiat spital militar, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN), care precizează că doi dintre ei sunt în stare stabilă, iar al treilea este rănit grav.

Incidentul a avut loc în jurul orei 10:00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. 

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device)  a intrat în blindatul lor.

UPDATE: Militarul rănit grav a decedat. Caporalul Mădălin Stoica, de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

În acelaşi atac cu maşină capcană asupra patrulei au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuaţi pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar, anunţă Ministerul Apărării.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: