Ministrul Justitiei pune din nou in discutie Legea privind amnistia si gratierea

Publicata la 17 Ian 2017 - 10:28am de Max-Media.ro

florin_iordache_ministrul_justitieiMinistrul Justiției, Florin Iordache, spune că va avea, astăzi, o discuție cu premierul Sorin Grindeanu cu privire la legea amnistiei și grațierii.

Acest act normativ original a fost depus spre validare în Parlament, în anul 2013.

După 9 luni de stat în sertarele comisiei de resort, proiectul de lege privind amnistia şi graţierea a fost respins, însă, în Camera Deputaţilor, cu 293 de voturi, 1 vot împotrivă şi o abţinere, în noiembrie 2014.

Actul normativ prevedea amnistierea infracţiunilor pedepsite cu până la 7 ani de stat în spatele gratiilor, ceea ce ar include și infracțiuni precum traficul de influență și abuzul în serviciu, pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani. Ar fi exceptate de la amnistie pedepsele pentru infracţiuni grave, ca incestul, proxenetismul, pruncuciderea, coruperea sexuală, dar şi luarea de mită şi evaziunea fiscală.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că, dacă va fi votată, legea ar fi o catastrofă pentru democraţia românească.

În replică, Ministrul Justiției a răspuns că nu se poate spune că legea va fi o catastrofă atâta vreme cât nu se ştie cum va arăta actul normativ, ceea ce înseamnă că se va lucra la o variantă nouă.

 
Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: