Ninge la Busteni. Strat de zapada de 20 de centimetri la Babele

Publicata la 30 Sep 2013 - 12:22pm de Max-Media.ro

Prima ninsoare consistenta din acest sezon a căzut noaptea trecuta, la Vârful Omu, în Masivul Bucegi, unde stratul de zapada masoare deja peste 20 centimetri. Salvamontistii din Busteni recomanda turistilor care si-au prelungit vacanta sa nu urce pe platou fara echipament de iarna in conditiile in care temperaturile din varful muntelui sunt mult mai mici decat cele din statiuni.

A nins fara oprire toata noaptea in Bucegi – in zona Babele, astfel ca incepand de la cota 1700 stratul de zapada este consistent, depasind pe alocuri chiar si 20 de centimetri.

Pentru moment ninsoarea s-a oprit, anunta cabanierii de la refugiul Salvamont, insa este foarte frig, pe platoul Bucegi temperatura abia daca depaseste 0 grade Celsius.

Salvamontistii spun ca nu credeau ca iarna va veni atat de repede la munte, prima ninsoare fiind asteptata abia in luna noiembrie.

Deocamdata, traseele de creasta din Bucegi nu au fost inchise, insa daca va continua sa ninga si in zilele urmatoare, turistii vor fi nevoiti sa astepte venirea primaverii pentru a urca pe jos pana la Babele.

Ph-online.ro Northia Star Travel
Despre autor

Max-Media.ro este cel mai bun site de stiri din Prahova. Am aparut pe 1 martie 2011 si oferim informatii in timp real, atat din judet, cat si din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe maxmedia_ro@yahoo.com sau sa sunati la 0745144044

Comentează știrea: