Noua salarizare a bugetarilor: Veniturile lunare vor varia intre 1250 si 15.000 de lei

salarii majorate 2016Cel mai mic salariu de bază pentru bugetari va fi de 1.250 lei, pentru funcții cu studii medii și generale, iar cel mai mare salariu va fi de 15.000 lei pentru funcția cu cea mai mare responsabilitate în stat, prevede noul proiect al salarizării bugetarilor, care nu va intra în vigoare prea curând.

Conform acestei inițiative legislative, raportul între partea variabilă și salariul de bază va fi de 30% pe total ordonator principal de credite, cu eliminarea condiției prevăzută prin Legea-cadru nr. 284/2010, ca partea variabilă să nu depășească 30% din salariul de bază pentru o persoană.

Promovarea în grade/trepte profesionale va fi de regulă pe un post vacant, din 3 în 3 ani, sau conform unor reglementări din statutele proprii, iar avansarea în gradații va fi din 5 în 5 ani, cu excepția primei gradații, care va fi acordată după 3 ani.

Funcționarii publici beneficiază de un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat.

Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de salariul de bază/solda de funcție de bază/salariul de funcție de bază/indemnizația de încadrare/indemnizație mai mari cu 15%, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul.

De asemenea, va fi suspendă temporar actualizarea, în funcție de majorarea salariilor, a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic și consular al României, ale judecătorilor și procurorilor, ale militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, iar indemnizația pentru limită de vârstă pentru deputați și senatori se va menține la nivelul lunii iulie 2016.

Vă reamintim că, recent, Guvernul Cioloș a anunțat că peste jumătate dintre angajații de la stat vor primi salarii mai mari, din toamnă. Majorările vor fi între 1 și 20% și vor fi stipulate printr-o ordonanță de urgență. Guvernul vrea, astfel, să elimine situațiile în care doi angajați, din aceeași instituție, cu atribuții similare, primesc salarii diferite. Creșterile vor fi aprobate de la 1 august 2016.

„Majorările sunt până la 20% la asistenții sociali, în timp ce la alte categorii sunt mult mai reduse, mai degrabă modice, intrăm pe 1%. Pe medie vorbim de o creștere salarială de undeva la 5%. Aceasta este dimensiunea financiară pe care ne-o putem permite pentru acest an.”, a declarat Dan Suciu, purtător de cuvânt al guvernului.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *